Замърсяването на въздуха в София достигна пикови стойности. Дори според

...
Замърсяването на въздуха в София достигна пикови стойности. Дори според
Коментари Харесай

Замърсяването на въздуха в София достигна пикови нива

Замърсяването на въздуха в София доближи пикови стойности. Дори съгласно станциите на Столичната община концентрациите на фини прахови частици са над 4 пъти над допустимите правила.
В Павлово показанията са за над 300 микрограма на куб. м, а в " Надежда " - над 200. Това, съгласно програмата на общината, значи въвеждане на зелен билет.
Кметът Йорданка Фандъкова обаче през днешния ден популяризира внасянето на промени в Наказателен кодекс, с които ще се вкара затвор за горене на боклуци и отхвърля да извърши програмата, която другояче постоянно цитира. Така дефинитивно излиза наяве, че ограниченията в нея са единствено за пред Европейската комисия, а не за действително осъществяване.
София не диша от четвъртък, като усъвършенстване на обстановката имаше единствено в границите на часове в някои от дните.
Едва през днешния ден общината пусна безвъзмездни буферни паркинги, само че като се изключи засилени инспекции, които не доведоха до кой знае какъв резултат, други ограничения не бяха подхванати.
За на следващия ден и вдругиден прогнозите на общината са да е чисто, само че те бяха такива и за през днешния ден, преди Национален институт по метеорология и хидрология да пусне жълт код с предизвестие за мъгли.
За на следващия ден синоптиците още веднъж чакат ниска облачност и мъгли в низините и котловините, само че най-малко няма жълт код.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР