Замъкът Уиндзор в Англия, една от официалните резиденции на британската

...
Замъкът Уиндзор в Англия, една от официалните резиденции на британската
Коментари Харесай

Уиндзор отваря една от градините си

Замъкът Уиндзор в Англия, една от формалните резиденции на английската кралица Елизабет Втора, отваря за пръв път от четиридесет години за гости градината на източната тераса, заяви Ройтерс.

Посетителите в двореца, където кралицата и брачният партньор й принц Филип прекараха последните няколко месеца в изолираност поради пандемията от новия ковид, ще имат опция да се насладят и на градината, основана през третото десетилетие на 19 век. Тя ще бъде отворена през почивните дни на август и септември.

В градината порастват 3500 розови храста, насадени към шадраван, който е в центъра й.

Градината е основана с концепцията да обезпечи приятна панорама през прозорците на кралските жилища в източната част на замъка. " Първата градина е основана през 1824 година при ръководството на крал Джордж Четвърти. Но преди този момент, през междинните епохи, на това място е имало предпазен трап ", споделя Ричард Уилямс, куратор в замъка Уиндзор. " За да брани крепостните стени, през седемнадесети век Чарлз Втори прави тази тераса и защото доста обичал боулинга, прави върху нея ливада за игра ", оповестява Дарик.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР