Зам.-шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи Антон Златанов определи

...
Зам.-шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи Антон Златанов определи
Коментари Харесай

Двамата шофьори, блъснали паркирали коли в София - нагли, пияни и без книжки

Зам.-шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи Антон Златанов дефинира като " извънредно нагли " двата случая с водачи без книжки, които блъснаха паркирани коли в София през последното денонощие, съобщи " Дарик ".


Вчера таксиметров водач блъсна няколко паркирани автомобила на бул. " Ломско шосе " при гонка с полицията, а през нощта различен лидер удари седем паркирани коли на ъгъла на улиците " Кирил Дрангов " и " Калотина " в квартал " Надежда ". И двамата водачи са били без книжки, и двамата отказали да бъдат тествани за алкохол и опиати. Задържани са от полицията.
„ Единият е таксиметровият водач, който блъсна 8 коли. Наш чиновник го е видял да се движи на зиг-заг със спукана гума. Той подава сигнал на сътрудниците си, те го стопират. В момента, в който му ревизират документите, лидерът взема решение да даде газ и да избяга със спуканата гума, при което удря 8 автомобила. Впоследствие е арестуван, отхвърля проби за алкохол и опиати и буйства. Служебно ще му бъде взета кръв, с цел да бъде тестван за опиати, защото за алкохол към този момент е минало времето “, добави Златанов.
„ При другия случай служители на реда са се пробвали да спрат лидер на автомобил, той не се подчинява и се пробва да избяга. Включват се и други патрули. Преди да го застигнат, той удря други 7 автомобила, които са паркирали. Отново е имало опозиция и е арестуван в районното. И двамата водачи са лъхали на алкохол, и за двамата е формирано досъдебно произвеждане “, съобщи още Златанов.
Мъжът, който е управлявал таксиметровата кола и е блъснал други 8 автомобила, не е притежател на таксито. Автомобилът не е и благосъстоятелност на компанията, с която е бил обозначен, сподели шефът на отдел " Разследване " в Столична дирекция на вътрешните работи Стойно Цветков. Водачът, управлявал таксиметровия автомобил, е лишен от правоуправление през 2017 година за следващ отвод да даде проби за алкохол и опиати. Другият лидер е декларирал, че през 2017 година е изгубил книжката си и не си е извадил нова, заради което аз одобрявам, че и той е недееспособен лидер, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР