Зам.-председателят на Парламентарната група на БСП за България Георги Свиленски

...
Зам.-председателят на Парламентарната група на БСП за България Георги Свиленски
Коментари Харесай

Свиленски: Партийните субсидии са най-контролираният разход в държавата

Зам.-председателят на Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски съобщи в студиото на " Още от деня ", че преди 2 седмици от Българска социалистическа партия са поканили всички партии на съвещания по отношение на размера на партийните дотации, само че са откликнали единствено членовете на Движение за права и свободи. Свиленски разяснява още, че съгласно левицата ЧЕЗ би трябвало да бъде държавна благосъстоятелност.

" Надяваме се тези диалози да протекат ползотворно с цел да не навредим на политическата система и в това време българските жители да бъдат уверени, че тези хора, които ги съставляват, заслужават това финансиране ", съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия.
Не би трябвало да се позволява частното финансиране, уверен е Свиленски.
" Премиерът разиграва и партиите, и обществото, за да замъгли това, което прави самият той. В деня, в който съобщи, че дотацията ще бъде 1 лев, единствено няколко часа по-късно държавното управление тегли 400 милиона заем ", съобщи Свиленски.
Партийните дотации са най-контролираният разход в страната, уверен е той. За него когато е одобрявана държавната дотация преди години, претекстът е бил битка с корупцията. Той разказа днешното състояние като предпочитание за узаконяване на корупцията, узаконявайки я в Закона за политическите партии или в Закона за държавния бюджет. Как и кой ще заплаща на тези партии, съгласно Свиленски не е ясно.

Проблемът е доста сериозен, българските жители би трябвало да изберат какви политици желаят да ги ръководят - подвластни от бизнеса, или от гласоподавателите, съобщи още той.
" Надвзетите пари не могат да се върнат, те се отпускат за съответна активност, като парите в Българска социалистическа партия към този момент са разпределени. Нямаме опция да върнем тези 6 милиона ", сподели Свиленски.
Относно договорката за пазаруването на ЧЕЗ, Свиленски съобщи, че съгласно него сдружението би трябвало да е благосъстоятелност на страната.
" Държавата е най-добре да изкупи ЧЕЗ ", уверен е той.
В неделя Българска социалистическа партия ще избере новия ръководител на предизборния щаб на партията.
" Няма да съм аз ", заяви още Свиленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР