Зам.-председателят на Комисията по образованието в парламента Галя Захариева потвърди,

...
Зам.-председателят на Комисията по образованието в парламента Галя Захариева потвърди,
Коментари Харесай

Шеф в парламента обяви каква заплата ще взимат младите учители от догодина

Зам.-председателят на Комисията по образованието в Народното събрание Галя Захариева удостовери, че ще има ново нарастване на учителските заплати. То е заложено в Бюджет 2020.

"Винаги когато приказваме за обучение, би трябвало да приказваме за качеството на образованието, за това какво могат да научат нашите деца и какво се случва с тях откакто придобият тези познания и умения. Бюджетът и финансовите средства са е изключителна сериозна мярка в търсенето на по-доброто качество ", съобщи тя пред телевизия България он еър.

Тя добави, че една работна заплата за млад преподавател, която от следващата година ще бъде 1085 лв., е добър старт. Захариева сподели също, че има интерес към учителската специалност, само че към момента липсват фрагменти в избрани специалности.

"Системата на образованието е тромава и изисква време, с цел да се види резултатът от ограниченията, които са приложени ", сподели Галя Захариева.

Тя счита, че не е задоволително един преподавател да получава положително заплащане, а би трябвало и да е стимулиран да образова децата.

Депутатът цитира и някои данни - 360 млн. отиват за педагогичен експерти, 54 млн. за нарастване на заплатите на непедагогически експерти и близо 500 млн. средства, които ще влязат в системата на образованието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР