Зам.-председателят на Европейския парламент Ева Каили (Гърция) е сред задържаните ...

Зам.-председателят на Европейския парламент Ева Каили (Гърция) е сред задържаните

Зам.-председател на ЕП е сред задържаните по разследване за корупция

Зам.-председателят на Европейския парламент Ева Каили (Гърция) е измежду арестуваните през днешния ден в Брюксел петима хипотетични участници в интернационална скица за корупция и пране на пари, оповестиха медии в Белгия.

По-рано бе конкретизирано, че измежду отведените за разпит е и някогашен евродепутат от групата на Социалистите и демократите в Екологичен потенциал. Уточняваше се, че всички хванати (без Каили - бел. кор.) са от италиански генезис.

При претърсването на над 10 адреса са били открити 600 хиляди евро в брой, конфискувани са компютри и мобилни устройства . Според медиите следствието е обвързвано с съмнения, че Катар е подкупил участници в незаконната група , с цел да прокарват ползи в изгода на Доха.

След съобщаването на новината групата на Социалистите и демократите в Екологичен потенциал популяризира изказване, в което даде обещание цялостно подпомагане на следствието. Допълва се, че групата ще предложи да бъде спряно разискването в Екологичен потенциал на въпроси, свързани с " страни от Залива ", изключително по повод на визовата политика и подготвяни визити.

Европейският парламент има 14 зам.-председатели.

Източник: dariknews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg