Зам.-председателят на Европейския парламент Ева Каили (Гърция) е сред задържаните

...
Зам.-председателят на Европейския парламент Ева Каили (Гърция) е сред задържаните
Коментари Харесай

Зам.-председател на Европарламента е сред задържаните по разследване за международна корупция

Зам.-председателят на Европейския парламент Ева Каили (Гърция) е измежду арестуваните през днешния ден в Брюксел петима хипотетични участници в интернационална скица за корупция и пране на пари, оповестиха медии в Белгия.

 Бивш евродепутат и още трима са задържани в Белгия по съмнение за корупционна скица с Катар Виж още

По-рано бе конкретизирано, че измежду отведените за разпит е и някогашен евродепутат от групата на Социалистите и демократите в Екологичен потенциал. Уточняваше се, че всички хванати (без Каили - бел. кор. на БТА) са от италиански генезис.

При претърсването на над 10 адреса са били открити 600 хиляди евро в брой, конфискувани са компютри и мобилни устройства.

Според медиите следствието е обвързвано с съмнения, че Катар е подкупил участници в незаконната група, с цел да прокарват ползи в интерес на Доха.

След съобщаването на новината, групата на Социалистите и демократите в Екологичен потенциал популяризира изказване, в което даде обещание цялостно подпомагане на следствието. Допълва се, че групата ще предложи да бъде спряно разискването в Екологичен потенциал на въпроси, свързани с " страни от Залива ", изключително във връзка с визовата политика и подготвяни визити.

Европейският парламент има 14 зам.-председатели.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР