Зам.-председателката на Европейската комисия, отговаряща за конкуренцията, Маргрете Вестагер предупреди

...
Зам.-председателката на Европейската комисия, отговаряща за конкуренцията, Маргрете Вестагер предупреди
Коментари Харесай

ЕК предупреди Apple да няма двоен стандарт за приложенията

Зам.-председателката на Европейската комисия, отговаряща за конкуренцията, Маргрете Вестагер предизвести Apple да се отнася еднообразно с всички приложения в платформата си на фона на измененията в поверителността на производителя на iPhone.

От идната пролет потребителите на смарт телефоните на компанията ще би трябвало да дават единодушието си данните им да бъдат проследявани за задачите на персонализираните реклами, написа „ Ройтерс “.

От Apple разказват дейностите си като спомагателна мярка за отбрана на информацията на хората, до момента в който Фейсбук е измежду най-яростните критици на това решение. Компанията на Зукърбърг излезе с позиция през декември, че Apple проявява антиконкурентно държание.

Според Вестагер казусът може да стане антитръстов, в случай че основаната от Стив Джобс корпорация не успее да обезпечи равни условия за всички. Тя добави, че досега не е получавала недоволства по тематиката, а ходът на Apple е подобен с нейното предложение за ограничение на пълномощията на цифровите платформи, тъй че потребителите да имат по-голям надзор върху персоналните си данни онлайн.

„ Много е хубаво да има ясна алтернатива за отвод (бел. ред за даване на информация). Ако погледнете Закона за цифровите услуги, Закона за цифровите пазари, това са някои от решенията, които преглеждаме там “, сподели Вестагер.

В момента Европейският съюз води две следствия против Apple – за платежната система на Apple Pay, както и за Apple Store.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР