Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов заяви за „На фокус” по

...
Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов заяви за „На фокус” по
Коментари Харесай

Иван Христанов: Предлагаха ми подкуп от 500 000 лв. на месец

Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов съобщи за „ На фокус” по Нова тв, че му е бил предлаган рушвет от по 500 000 лева на месец по отношение на контрола на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево”.

„ Колеги от министерството, идвайки от името на други хора, на някогашен политически водач и министър, пристигнаха и споделиха, че има една документи - не желаят договорът да бъде свалян. Те самите не знаеха защо става въпрос. Искаха да не им падал договорът. Когато стана ясно, че това е за „ Капитан Андреево” те изпаднаха в суматоха, тъй като към този момент беше ясно, че там въпросът е сериозен. Предложиха ми 500 000 лева на месец против това да оставим контракта и да си затворим очите. Това обаче няма по какъв начин да стане”, сподели той.

По думите му скоро той не е получавал закани. „ Нямаме нови закани и оферти по рушвет. По-интересното е, че всеки, който се завъртя към екипа, който сформирахме с проф. Даскалов, беше заплашван. Атаките против тях надвишаваха бруталността на тези против нас. Аз бях предизвестен, че се въвличам и се конфронтирам с най-големия необут на БАБХ. Спрягат се няколко имена за това кой е той, само че документите демонстрират Размиг Чакърян. Това е индивидът, който контролираше до началото на тази година лабораторията и целия пункт”, уточни Христанов.

Според него заканите към Росен Костурков са били надалеч по-агресивни. „ При тях неизвестен глас му сподели „ Внимавай какво приказваш в изявленията, в случай че не искаш да не си спиш вкъщи”. Далеч по-пространни са били и към Бачийски, който отдели няколко дни, с цел да подкрепи реорганизирането на „ Капитан Андреево”, разяснява още той. И добави: " На мен ми споделиха, че се занимавам с най-големия необут, като ме питаха дали ще има мир или война. При всички заканите минават през другари, като се изключи проф. Даскалов. "

Запитан дали персонално познава олигарси на прехода, той изрично отхвърли.

„ Цяла една администрация и преди този момент 10 години цяла една политическа класа е правила по този начин, че този бизнес да работи за тях. Нашите старания са и да притеглим съдействието на немските митничари, които да дойдат тук. Ако зависи от нас, ще дойдат час по-скоро. Първата задача ще бъде тук още в средата на юли”, уточни зам.-министърът на земеделието.

Запитан дали откогато страна пое проучванията на границата в свои ръце и откогато лабораторията към този момент е държавна дали се хващат повече пестициди на границата, той отговори: „ Обемите артикули, които са пренасочени за връщане или заличаване, са 5-6 пъти по-големи на среднодневна база в сравнение с за миналата 1 година преди 20 май. Това е за един месец”.

Целия диалог гледайте във видеото.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР