Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов заяви за , че му

...
Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов заяви за , че му
Коментари Харесай

Зам.-министърът на земеделието: Предлагаха ми подкуп от 500 000 лв. на месец

Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов съобщи за , че му е бил предлаган рушвет от по 500 000 лева на месец по отношение на контрола на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”.
„ Колеги от министерството, идвайки от името на други хора, на някогашен политически водач и министър, пристигнаха и споделиха, че има една документи - не желаят договорът да бъде свалян. Те самите не знаеха защо става въпрос. Искаха да не им падал договорът. Когато стана ясно, че това е за „ Капитан Андреево ” те изпаднаха в суматоха, тъй като към този момент беше ясно, че там въпросът е сериозен. Предложиха ми 500 000 лева на месец против това да оставим контракта и да си затворим очите. Това обаче няма по какъв начин да стане ”, сподели той.

По думите му скоро той не е получавал закани. „ Нямаме нови закани и оферти по рушвет. По-интересното е, че всеки, който се завъртя към екипа, който сформирахме с проф. Даскалов, беше заплашван. Атаките против тях надвишаваха бруталността на тези против нас. Аз бях предизвестен, че се въвличам и се конфронтирам с най-големия необут на БАБХ. Спрягат се няколко имена за това кой е той, само че документите демонстрират Размиг Чакърян. Това е индивидът, който контролираше до началото на тази година лабораторията и целия пункт ”, уточни Христанов.

Според него заканите към Росен Костуркв са били надалеч по-агресивни. „ При тях неизвестен глас му сподели „ Внимавай какво приказваш в изявленията, в случай че не искаш да не си спиш у дома ”. Далеч по-пространни са били и към Бачийски, който отдели няколко дни, с цел да подкрепи реорганизирането на „ Капитан Андреево ”, разяснява още той. И добави: На мен ми споделиха, че се занимавам с най-големия необут, като ме питаха дали ще има мир или война. При всички заканите минават през другари, като се изключи проф. Даскалов ”.

Запитан дали персонално познава олигарси на прехода, той изрично отхвърли.

„ Цяла една администрация и преди този момент 10 години цяла една политическа класа  е правила по този начин, че този бизнес да работи за тях. Нашите старания са и да притеглим съдействието на немските митничари, които да дойдат тук. Ако зависи от нас, ще дойдат час по-скоро. Първата задача ще бъде тук още в средата на юли ”, уточни зам.-министърът на земеделието.
Запитан дали откогато страна пое проучванията на границата в свои ръце и откогато лабораторията към този момент е държавна дали се хващат повече пестициди на границата, той отговори: „ Обемите артикули, които са пренасочени за връщане или заличаване, са 5,6 пъти по-големи на среднодневна база в сравнение с за миналата 1 година преди 20 май. Това е за един месец ”.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР