Зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев коментира, че са останали приятно

...
Зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев коментира, че са останали приятно
Коментари Харесай

Емил Дечев: Изненадани сме, че Цацаров проверява Гешев малко преди да напусне КПКОНПИ

Зам.-министърът на правораздаването Емил Дечев разяснява, че са останали прелестно сюрпризирани, откакто след 2 години работа на Иван Гешев ръководителят на КПКОНПИ взема решение да ревизира основния прокурор. Това разяснява зам.-министърът на правораздаването Емил Дечев пред ЕВРОКОМ.

След сезиране от изказвания в медиите на министъра на правораздаването Надежда Йорданова, КПКОНПИ стартира инспекция на налични сигнали за осъществени нарушавания от основния прокурор Иван Гешев. Според изказванията на Надежда Йорданова, при нея са постъпили голям брой такива сигнали, свързани с дейностите на основния прокурор и негови престъпления.

" На 8 феврури чакаме Конституционният съд да излезе с решение дали министърът на правораздаването има право като способен орган да сезира пленума на Висш съдебен съвет с искане за формиране на произвеждане, напомнящо дисциплинарно произвеждане, което да завърши с вероятно решение за предварително привършване на мандата на основния прокурор. Когато проф. Янаки Стоилов, като министър, направи такова искане, неговото искане беше оставено без разглеждане, защото членовете на пленума на Висш съдебен съвет одобриха, че той няма подготвеност по Закона за правосъдната власт, че няма това искане ", добави Дечев.

" След като Висш съдебен съвет реши да прегледа всъщност сигнала на проф. Янаки Стоилов, те са свободни всъщност да преценяват дали има съображение за преустановяване на мандата на Иван Гешев или няма. Това е въпрос на тяхна персонална преценка ", разяснява зам.-министърът на правораздаването.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР