Зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев и главен комисар Ивайло Йорданов

...
Зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев и главен комисар Ивайло Йорданов
Коментари Харесай

Областният управител Катя Димитрова присъства на среща със зам.-министъра на правосъдието и гл. директор на ГД „ИН“ за затвора в Самораново

Зам.-министърът на правораздаването Емил Дечев и основен комисар Ивайло Йорданов – шеф на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ обясниха в дупнишкото село Самораново детайлностите към построяването на затвор в обитаемото място.

На срещата с локалните хора участва регионалният шеф на Кюстендилска област Катя Димитрова,. Провеждането й бе по самодейност на националният представител Снежанка Траянска, която дружно с кмета на с. Самораново Райко Цветков организира диалог в Групово дело „ ИН “, през февруари.

Изграждането на новият затвор е опция в селото да бъде решен дълготраен проблем с водоснабдяването. Зам.-министър Дечев съобщи, че предстоят диалози с министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, с цел да бъдат заложени средства за възстановяване водоснабдяването на обитаемото място.

По отношени на терзанията на жителите на селото, зам.-министърът и шефът на Групово дело „ ИН “ показаха, че новият затвор ще дава отговор на европейските стандарти за сигурност. Към него е планувано създаване на образователен център за подготовка на чиновници на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, както и преходно поделение за изтърпяващи наказването „ отнемане от независимост “. Предвижда се обосовяване на индустриални цехове, където изпърпяващите присъди ще могат да упражнавят трудова активност.

В момента в с. Самораново има затворническо общежитие от открит вид, функциониращо към Бобовдолския затвор.

Изграждането на новият затвор се финансира по стратегия „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм. Проектът ще бъде осъществен до месец март 2024 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР