Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов връчи почетни плакети

...
Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов връчи почетни плакети
Коментари Харесай

Стоян Андонов награди най-активните училища в Европейския ден на спорта в училище


Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов връчи почетни плакети на ММС и спортни принадлежности на най-активните учебни заведения, взели присъединяване в Европейски ден на спорта в учебно заведение. Инициативата се провежда за пета поредна година, като се координира от Сдружение „ БГ Бъди деен “ и има поддръжката на ММС от самото й начало през 2015 година.

Най-активни учебни заведения тази година са СУ „ Васил Левски “, гр. Гълъбово, СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, гр. Видин, ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “, с. Старо Оряхово, ОУ „ Св. Климент Охридски “, гр. Хасково и ПГ по МСС „ Пейо К. Яворов “, гр. Гоце Делчев.

“За мен е наслаждение за втора поредна година да съм част от тази гала. Поздравявам освен най-активните участници, само че и всички, които се включиха в самодейността. Надявам се повече учебни заведения да последват Вашия образец, с цел да може да накараме от ден на ден младежи да се занимават със спорт и да бъдат дейни “, съобщи зам.-министър Стоян Андонов.

В събитията от самодейността Европейски ден на спорта в учебно заведение тази година се включиха над 95 000 възпитаници от 400 образователни заведения в цялата страна и към 12 500 преподаватели и родители.

Представителят на Сдружение „ БГ Бъди деен “ Николета Янева благодари на Министерството на младежта и спорта за оказаната поддръжка и връчи на зам.-министър Андонов специфичен документ.

От 2018 година Европейският ден на спорта в учебно заведение е част и от Европейската седмица на спорта #BeActive, проведена от ММС. Тази година главната задача на Седмицата на спорта бе да насочи младежи от разнообразни възрасти към спорта посредством атрактивни демонстрации. За тази цел бе проведен състезателен панаир в „ Арена Армеец “, който бе посетен от над 5000 възпитаници.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР