Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов също се оказа с апартамент

...
Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов също се оказа с апартамент
Коментари Харесай

Още един политик от властта с апартамент от „Артекс”

Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов също се оказа с апартамент на преференциални цени. През есента на 2018 година Първанов си купува апартамент от 150 кв. м дружно с два гаража с обща повърхност на гаражите от 50 квадрата за сумата от 240 хиляди лв..
Това прави тъкмо по 616 евро на кв. м.
Първанов се снабдява с парцела на 28 септември 2018 година, сочи информация на bTV в Службата по вписванията.
Апартаментът в първокласния блок се намира в кв. „ Изток” на ул. „ Тинтява”, или на няколко пресечки от постройките, където с недвижими парцели се снабдиха Цветан Цветанов и Цецка Цачева.
Проверката на bTV и „ Антикорупционния фонд” сподели още, че с апартамент в същата постройка няколко дни по-рано се е сдобил и ексшефът на Комисията за контролиране на известията (КРС) Веселин Божков.
През февруари 2018 година ръководител на КРС става сегашният транспортен министър Росен Желязков, откакто изтича мандатът на Божков, заемал длъжността от 2007 година.
Сделката на Веселин Божков за жилището е излязла 682 евро на кв. м.
От 1990 година до 2007 година Красимир Първанов заема разнообразни длъжности в „ Електроразпределение Столичн” АД – шеф подстанция, диспечер-управление на електроразпределителната мрежа на град София, шеф „ Електроразпределение Запад”.
В интервала 2007 година – 2010 година е шеф на дирекция „ Обновяване, изследване и даване на мрежи” в „ ЧЕЗ Разпределение България” АД.
От 2010 година до 2012 година е изпълнителен шеф на „ Националната електрическа компания” ЕАД.
На 15 май 2017 година е назначен за зам.-министър на енергетиката, сочи биографията му на уеб страницата на Министерството на енергетиката.
Номинацията му за зам.-министър идва от Националния фронт за избавление на България (НФСБ). Тогава ръководителят на партията Валери Симеонов разяснява, че Първанов е препоръчан за поста поради професионалните си качества.
През 2011 година Първанов е уволнен от НЕК след плевел скандал. Причината е, че подписва в допълнение съглашение с съветската „ Атомстроейскпорт”, съгласно което НЕК се задължава да подписа финален контракт за построяването на АЕЦ „ Белене”, без да е бил акредитиран от тогавашния енергиен министър Трайчо Трайков.
Тогава Първанов се отбрани, че е имал мандат за това от Симеон Дянков. В последна сметка уволнението стана факт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР