Зам.-министър Надя Христова ще подпише автоматизирано близо 700 договора за

...
Зам.-министър Надя Христова ще подпише автоматизирано близо 700 договора за
Коментари Харесай

В петък МИР ще демонстрира иновативна услуга за автоматизирано подписване на близо 700 договора

Зам.-министър Надя Христова ще подпише автоматизирано близо 700 контракта за към 70 млн. лева по процедура за енергийна успеваемост

На 16.09.2022 година Министерството на нововъведенията и растежа ще показва новаторска услуга за автоматизирано групово сключване на огромно количество контракти. МИР е първата и единствена все още обществена администрация, която е внедрила услугата в работата си, а Управляващият орган на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ е първият и към този момент единствен, който подписва контракти по този метод.

Утре, пред представители на медиите, услугата ще се приложи при автоматизирано групово сключване на близо 700 контракта за към 70 млн. лева от зам.-министъра на нововъведенията и растежа Надя Христова. Те са за безплатна финансова помощ по процедура „ Възстановяване на дребни и междинни предприятия посредством възстановяване на енергийната успеваемост “. Общата стойност по тази процедура от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ (2014-2020) е 136 млн. лева До средата на септември 2022 година 920 български компании са минали през процедура по договаряне на над 93,3 млн. лева Това е първият транш от контракти, които ще бъдат подписани. Финансовата поддръжка е за възстановяване на енергийната успеваемост в микро-, дребните и междинни предприятия от бранша на преработващата индустрия. То е за саниране, замяна на термопомпи, климатични системи и други действия.

На подписването ще участва и основният шеф на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ Илияна Илиева. Демонстрацията на услугата ще се състои от 10.00 ч. в постройката на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ (ул. 6-ти септември №21 в София). Подписването на договорите на следващия ден на процедура ще даде право на бенефициентите от на следващия ден да стартират да извършват договорите си.

Повече за услугата:

InfoNotary Sign Service – INSS е профилирана услуга, предоставяна от българската компания Инфонотари ЕАД. Единствено МИР в страната е внедрило услугата. Тя разрешава автоматизирано и групово да се подписват голям брой електронни документи с дипломиран електронен автограф, без те да напущат осведомителните системи на ползвателите. Услугата подсигурява висока сигурност и меродавност на произхода и наличието на документите, като по едно и също време понижава времето за тяхната обработка, продан и предпазване. Създадените електронни подписи подхождат на условията на Регламент (ЕС) 910/2014, което обезпечава признаването им във всички държави-членки на Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР