Зам.-кметовете на район Младост Владимир Клисуров и Румен Русев се

...
Зам.-кметовете на район Младост Владимир Клисуров и Румен Русев се
Коментари Харесай

Заместниците на Иванчева се съмняват в законността на отпуска й

Зам.-кметовете на регион " Младост " Владимир Клисуров и Румен Русев се съмняват в законосъобразността на платения отпуск на задържаната кметица Десислава Иванчева. Затова те не одобряват и избрания от нея в заявката за отпуск и.д. кмет Владимир Клисуров и оферират Столичният общински съвет да гласоподава за краткотраен властник на региона другия заместник-кмет - Румен Русев, който обаче е апетитен за нейн зложелател.

В декларация до шефа на СОС Елен Герджиков, кмета Йорданка Фандъкова, общинските съветници, обществеността и медиите Клисуров и Русев напомнят, че са получили заявление от кмета госпожа Десислава Иванчева, препратено от Столична община. В него тя показва, че желае да употребява полагаем отпуск, по време на който да бъде замествана от единия зам.-кмет Владимир Клисуров.

" Казусът има правна страна, защото юристите, не са единомислещи дали отпускът е закономерен. Има възможност отпускът да е нелегитимен и в тази догадка госпожа Иванчева не може да показва собствен заместител за време, в което извършва служебните си отговорности. Ако е законен, не може по време на отпуск да подпише заповед, според член 39 алинея 2 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, а точно: кметът на региона, дефинира със заповед заместник-кмет, който го замества при отсъствието му от региона. И в двата случая всички следващи административни актове биха били незаконосъобразни ", считат заместниците й.

" За излизане от обстановката, зам.-кметовете арх. Румен Русев и Владимир Клисуров взимаме решение, в нашите пълномощия. Въпреки предстоящите удари, предлагаме да продължим да работим в екип. С това поемаме отговорността пред гласоподавателите, показали госпожа Иванчева за кмет, а тя от своя страна нас - за нейни заместници.
Предвид спецификата на проблемите в „ Младост ”, голяма част, от които касаят изчерпателен и способен разбор на процедури, свързани със строителство, излизаме със следното предложение до Столичен общински съвет. На съображение член 39 алинея 3 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, за заместващ определения кмет да бъде посочен Румен Русев, проектант и инженер с голям стаж. За задачата Владимир Клисуров се самоотвежда, като вид за поста ", пишат двамата заместник-кметове.

Те се надяват предлагането им ще бъде прегледано в най-кратки периоди, поради спешността на проблемите, решаването, на които е в пълномощията на общинската администрация. За образец те показват финансирането на учебни заведения, детски градини, заплати на медицински сестри и други

Иванчева, която не е с отнети пълномощия като кмет, нито е отстранена от поста, би трябвало да дефинира заместника си. Другият вид, очакван в закона, е Столичният общински съвет да дефинира и.д. кмет сред заместниците на титуляра. СОС обаче надали ще желае да дефинира Русев след изказванията на Иванчева за скрит план против нея от страна на Следствен отдел към окръжна прокуратура и Русев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР