Зам.-кметът Стефан Стоянов се срещна с представители на Върховния комисариат

...
Зам.-кметът Стефан Стоянов се срещна с представители на Върховния комисариат
Коментари Харесай

Представители на Върховния комисариат за бежанци към ООН посетиха Община Пловдив

Зам.-кметът Стефан Стоянов се срещна с представители на Върховния комисариат за бежанци към Организация на обединените нации (ВКБООН) и Държавния департамент на Съединени американски щати. Сред тях бяха Остин Ериксън – програмен анализатор за Централна Азия и Европа към Бюрото за население, бежанци и миграция на Държавния департамент на Съединени американски щати, съветникът по закрилата на ВКБООН, Агенция на Организация на обединените нации за бежанците Петя Караянева и съветникът по връзки на ВКБООН Борис Чеширков.
Прочетете още
Темата на работната среща беше интеграцията на украинските бежанци в България.

„ Щедростта на българския народ е огромна. Това е първата ми аудиенция тук и се веселя да видя, че локалната и държавната власт са извънредно дейни в подпомагането на украинските бежанци “, показа Остин Ериксън.

„ Българите отвориха домовете си за украинците, бягащи от войната. Мнозина пловдивчани се включиха като доброволци, дарявайки храни и артикули от първа нужда. Украинците се интегрират, намират работа. Два дневни центъра за деца на украински бежанци от 3 – 6 годишна възраст  отвориха порти в Пловдив, над 300 деца са записани в пловдивски учебни заведения и градини. Много са и извънкласните действия по ползи, които децата могат да посещават “, изясни Стоянов.

Зам.-кметът добави, че краткотрайният център за настаняване на бежанци в някогашната Белодробна болница сега е дом на стотици украинци и напомни, че еврокомисарят за работни места и обществени права Никола Шмит посети центъра и даде висока оценка за основаната база и обезпечените условия за настаняване на украински жители.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР