Зам.-главният прокурор Мария Шишкова подаде оставка, стана ясно на заседанието

...
Зам.-главният прокурор Мария Шишкова подаде оставка, стана ясно на заседанието
Коментари Харесай

Зам.-главният прокурор Мария Шишкова подаде оставка

Зам.-главният прокурор Мария Шишкова подаде оставка, стана ясно на съвещанието на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС), която почете желанието й единомислещо с 10 гласа "за ".
Мотивите на прокурор Шишкова да напусне поста не станаха ясни, само че тя ще бъде освободена и преназначена като редови магистрат във Върховна касационна прокуратура (ВКП) от 6 януари 2020 година На изключително съвещание във вторник Прокурорската гилдия награди прокурор Шишкова за безупречно осъществяване на служебните отговорности с парична премия в размер на 1000 лева
Мария Шишкова е един от четиримата земестници на основния прокурор - другите са Иван Гешев, който бе определен за правоприемник на Цацаров на поста основен прокурор, ръководителят на Върховната административна прокуратура (ВАП) Ася Петрова и Борислав Сарафов - шеф на Националната следствена работа.
Прокурор Шишкова заемаше поста зам.-главен прокурор от октомври 2014 година, когато бе назначена по предлагането на Сотир Цацаров. От 1996 година до.2000 година тя е била арбитър в Районния съд – Пловдив, а от 2000 година до назначението й във ВКП през 2014 година е арбитър в Окръжния съд – Пловдив.
Прокурорската гилдия одобри и оставката на прокурора и някогашен зам.-министър на правораздаването по времето на Христо Иванов - Андрей Янкулов. Той подаде оставка демонстративно и с чисто политически претекстове на 27 ноември, като новината за това заяви самият той в профила си във Facebook.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР