Зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов

...
Зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов
Коментари Харесай

Осемте джуджета: Единственият ресторант, където отиваш, за да си тръгнеш с пари

Зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов е непосредствен фамилен другар на Петър Петров (Пепи Еврото) и е проводник на неговите ползи. Двамата със фамилиите си дружно ходили да си избират къщи в комплекс " Делта хил ".Това сподели някогашната брачна половинка на Пепи Еврото Любена Павлова във, излъчено в петък. в покрайнините на София под Витоша, с любопитни притежатели и жители, измежду които да вземем за пример са Слави Трифонов и Орлин Алексиев.

Зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов е непосредствен фамилен другар на Петър Петров (Пепи Еврото) и е проводник на неговите ползи. Двамата със фамилиите си дружно ходили да си избират къщи в комплекс " Делта хил ".

Това сподели някогашната брачна половинка на Пепи Еврото Любена Павлова във, излъчено в петък. в покрайнините на София под Витоша, с любопитни притежатели и жители, измежду които да вземем за пример са Слави Трифонов и Орлин Алексиев.

Първата част на изявлението на Павлова беше излъчена в сряда,.
Стари познайници Имената на някогашния следовател Петьо Еврото и тогавашната му брачна половинка Любена, нашумяха още веднъж преди към три години около следствието на АКФ " Осемте джуджета " - огромна скица за изнудване и търговия с въздействие, при която се употребява правосъдната система, с цел да се въздейства върху каузи, два се образуват преписки, да се задържат хора, да се крадат бизнеси и така нататък Но името на Петров е покрито с неприятна популярност доста преди този момент, в битността му на следовател и началник на Столичната следствена работа, от което време е и прякора му " Еврото ". През 2015 година Петьо Еврото бе пуснат от Висш съдебен съвет да си тръгне от правосъдната система без дисциплинарно дело и без наказателно произвеждане, макар, че Върховният касационен съд в оправдателната присъда по делото против някогашния боен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов, уличи Петров в " провокация към рушвет ", което е закононарушение. Петьо Еврото обаче се ползваше със закрилата на Сотир Цацаров, който го стартира на този пост. По същото време Любена Павлова организираше от името на сдружението си " План Б " скандални манифестации с поддръжка на Цацаров и против съперниците му, громеше правосъдната промяна на правосъдния министър Христо Иванов и пускташе компромати за него и ектипа му, които прокуратурата на Цацаров се втурваше да ревизира. Преди два дни Софийската районна прокуратура разгласи, че се е самосезирала от медиите и е образувала дело против Петров за насила и противозаконни записи, само че той в това време е разгласен за общонационално търсене. Реклама
Петрова дефинира схемата за търговия с въздействие и изнудване, ръководена от някогашния й брачен партньор, като " пазарище на бъдеще " - кариерно, финансово и всякакво. Влиянието на Петров върху правосъдната система и лостовете, с които той разполага, с цел да въздейства върху развиването на каузи, преписки и човешки ориси, се дължат на система за корумпиране и ракет на магистрати, удостоверява в изявлението си Павлова. Определени хора от съдедбната система са били на " абонамент " в ресторанта на Петров, с изключение на заплатата от страната, те са получавали и заплата от Петьо Еврото, нещо като " втори дирек ", както го дефинира Павлова.
Размерът на тази втора заплата под масата е била друга - съгласно индивида. Някои си тръгвали с по 2000 лева, други с по 5000, по 10 000 или 20 000, съобщи тя. Сред посетителите на рестотанта имало всевъзможни - съдии, прокурори и следователи, а също и служители на реда. Идвали са и членове на Висш съдебен съвет - и на настоящия, и на предходния състав на съвета, и надалеч освен с цел да вечерят. Сред хранениците на Петров е била и Емилия Русинова, някогашен градски прокурор на София, определена през 2016 година единомислещо от прокурорската гилдия на тогавашния Висш съдебен съвет.
" Осемте джуджета " е бил " единственият ресторант, в който отиваш да получаваш пари, а не да даваш. ", споделя Петрова. И удостоверява, че всички магистрати, които са идвали в ресторанта на Петьо Еврото, са били снимани и записвани.

Любопитна е моралната оценка, която Павлова дава на тези хора, идващи да получават под масата пари от Петров с ясното схващане, че това е незаконно, нарушава всевъзможни правила на дължимо държание от магистрат и държавен чиновник и ги прави заложници на Петров. " Не всички са били корумпирани, имало е и читави хора измежду тях ", споделя Любена Павлова. Някои от тях са хора с проблеми, с заболели родственици, други пък желаят да израстнат кариерно, с цел да могат да си хранят децата.
Реклама
" Всеки си има цена. Обикновено е ниска, тъй като хората толкоз си костват. Всички си имаме цена. ", философства Павлова. Но не загатва други имена, също така на Сарафов и Русинова за гарнитура, доколкото явно задействането й да се появи в това изявление от ден на ден наподобява като интензивно мероприятие за да се удари един от двамата оснновни воюващи в спора в прокуратурата - Борислав Сарафов.
Свързани публикации Петьо Еврото корумпирал магистрати, описа някогашната му жена, Борислав Сарафов бил постоянен клиент 31 май 2023, 17:19 Андрей Янкулов: Прокуратурата има потребност от положителна селекция за основните постове 19 май 2023, 06:10 Съдът не разрешава на прокуратурата да приключи делото за " Осемте джуджета " 2 март 2023, 14:43 Казусът с отнетите лицензи на " Делта гард " отива в Конституционния съд 22 декември 2022, 16:19 Министерство на вътрешните работи лишава лиценза на " Делта гард " поради обвиняване против единия съсобственик 28 октомври 2021, 14:15 " Осемте джуджета ", втори сезон: още по-брутално 8 октомври 2021, 07:24 Адвокатурата няма да санкционира Петьо Еврото и още едно от " Осемте джуджета " 5 октомври 2021, 18:32 Прокуратурата и " Осемте джуджета ": операции вместо отговори 3 август 2020, 16:47
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР