Залцбург и Байерн Мюнхен завършиха 1:1 в първи осминафинал в

...
Залцбург и Байерн Мюнхен завършиха 1:1 в първи осминафинал в
Коментари Харесай

Късен гол спаси Байерн

Залцбург и Байерн Мюнхен приключиха 1:1 в първи осминафинал в Шампионската лига. Чиквубуйке Адаму (21) изведе домакините напред, Кингсли Коман (90) изравни.

Срещата стартира в много високо движение, като офанзивите се редуваха и към двете порти. В 7-ата минута контратака на домакините хвана неподготвена баварската защита, само че Павар в последния миг почисти с шпагат топката от краката на връхлитащия Окафор.

Отговорът на Байерн не закъсня и в 10-ата минута единствено чудесната реакция на вратаря Кьон предотврати разкриване на резултата. Серж Гнабри счупи кръста на капитана Улмер и шутира към далечния ъгъл, само че стражът на Залцбург плонжира и мазета. Филип Кьон блесна с две положителни намеси и в 19-ата минута. Най-напред пресече центриране на Коман отляво, а секунди по-късно улови негов удар от въздуха.

Домакините поведоха в 21-ата минута при една от следващите си контраатаки. Пробив на Адейеми отдясно приключи с пас към Брендън Арънсън, който я отклони за преди малко влезлия Чиквубуйке Адаму и той с техничен удар прати топката в левия ъгъл на Улрайх за 1:0.

Три минути след попадението Арънсън се разноски в наказателното поле и шутира рисково, само че вратарят на Байерн се разтегна и избави. Лерой Сане пък пропусна превъзходен късмет за равнене в 30-ата минута, откакто не съумя да уцели вратата. Десет минути по-късно Серж Гнабри опита два поредни удара от наказателното поле, които обаче бяха блокирани.

В 41-ата минута гостите можеха да получат втори гол, откакто фамозно прехвърлящо подаване на Камара още веднъж изведе Адаму на върха на офанзивата. Никлас Зюле обаче сподели класа и не разреши на 20-годишния нападател да насочи удар. Домакините желаеха дузпа секунди преди почивката, само че претенциите им не бяха почетени. Адейени падна в наказателното поле след единоборство с Зюле, само че и повторенията демонстрираха, че нарушаване няма.

Втората част стартира с прекрасен шут от отдалеченост на Кингсли Коман, само че топката мина над вратата на домакините. Пак той внесе напрежение в австрийската отбара в 52-ата минута, откакто технично преодоля Кристенсен и шутира към вратата на Кьон. Топката обаче удари Соле в слабините и го смъкна на тревата за близо минута. В 60-ата минута Томас Мюлер изиска дузпа, само че падна прекомерно елементарно след прикосновение с Вьобер и реферът даде знак играта да продължи. Малко по-късно ефектна задна ножица на Серж Гнабри срещна тялото на съотборника му Мюлер и отбраната на Залцбург си отдъхна.

С всяка минута натискът на Байерн се засилваше и домакините мъчно излизаха от своята половина. Окуражавани от публиката обаче, футболистите на Залцбург рядко допускаха вратарят Кьон да бъде обстрелван.

Стражът трябваше да се намесва в 73-ата минута, когато най-хубавият за гостите Коман насочи прекрасен шут. Филип Кьон обаче имаше решителна интервенция в 76-ата минута, когато бърза офанзива на Байерн бе приключена с майсторски удар на Лерой Сане. Вратарят мазета, а по-късно с котешка пъргавост захлупи топката и не разреши на Гнабри да направи добавка.

Невероятен пропуск в 80-ата минута резервира възможностите на Байерн. Шут на Адейени бе избит с крайник от вратаря Улрайх, а при добавката на Адаму бранителят на баварците Павар застана на пътя на топката и блокира удара му в корнер. Пет минути по-късно пък гостите пропиляха чудесна опция. Трима играчи на Байерн се разминаха с топката пред вратарското поле след майсторско центриране на Коман.

Тимът на Нагелсман стигна до равнене в 90-ата минута. Дълго центриране на Павар отдясно бе продължено от Томас Мюлер към Левандовски. Голмайсторът не съумя да стигне до топката, само че от втора позиция изскочи Кингсли Коман и от близко направи 1:1.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР