Заличиха юридически фермата на Ана Петрова от Болярово, информира БНТ.Собственичката

...
Заличиха юридически фермата на Ана Петрова от Болярово, информира БНТ.Собственичката
Коментари Харесай

Заличиха юридически фермата в Болярово

Заличиха юридически фермата на Ана Петрова от Болярово, осведоми Българска национална телевизия.

Собственичката ѝ е получила съобщение, че фермата ѝ е заличена юридически.

Информацията е получила откакто отправила заявление до Агенцията по сигурност на храните за премаракиране на част от животните ѝ поради паднали ушни марки.

По думите на стопанката, шест месеца след установените съмнителни проби за чума, няма умрели животни от болестта.

Припомняме, че през юли във фермата в Болярово бяха открити две съмнителни проби за съществуването на чума по дребните преживни животни.

Шест месеца по-късно стадото е увеличено с нови 70 агнета. Въпреки че възбрана за напредване към този момент отпадна, само че животните от това стопанство остават при затворен режим.

Ана Петрова твърди, че води каузи с ОДБХ-Ямбол и към момента не са ѝ изплатени дотациите нито на глава животно, нито за пасищата.

Част от стопаните от Голямо Шарково, чийто животни бяха умъртвени поради чумата получиха от Агенцията по сигурност на храните писмо, с което им се позволява закупуването на 15 животни, отглеждани в едно помещение.

Те обаче са безапелационни, че с 15 животни не могат да си играят, трябват им най-малко 100.

В случай, че след 21 дни карантинен интервал и негативни проби може да се пристъпва и към увеличение на броя на животните.

Част от засегнатите животновъди обмислят прекратяване на активността си, а хора от цялата страна не престават да охраняват стопанството на Ана Петрова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР