Закрита в края на март и пусната отново този вторник,

...
Закрита в края на март и пусната отново този вторник,
Коментари Харесай

Facebook цензурира името на френски град, счете го за неприлично

Закрита в края на март и пусната още веднъж този вторник, страницата на френския град Бич пострада от логаритъма на, който счете името му за обидно, предава Франс прес.
На френски език името на града се изписва Bitche. Алгоритъмът на обществената мрежа очевидно го е объркал с обидната дума на британски език Bitch. На езика на Шекспир тя значи " кучка " и " Жена с леко държание ", прецизира.
 Фейсбук блокира акаунта на Мадуро поради дезинформация за ковид Фейсбук блокира акаунта на Мадуро поради дезинформация за ковид
Фейсбук заяви, че е блокирал профила на водача на Венецуела за 30 дни, заяви " А Нюз ", представен от БГНЕС.  Николас Мадуро е нару...
" Facebook цензурира нашата страница +Ville de Bitche+ с претекста, че тя нарушава разпоредбите на платформата ", написа кметът на града Бенот Кифер. Той апелира решението на обществената мрежа и във вторник тя бе още веднъж качена и свободна за достъп от страна на потребителите.
От Facebook признаха за грешката и за неправилното разчитане на данните от страна на софтуера. Той автоматизирано банва думи и изрази с обидно наличие. Инцидентът подложил на тестване нервите на кмета на града, който на няколко пъти се обръщал към компанията да бъде възобновена страницата на града му. Докато била цензурирана, в ход бил пуснат понеутрален акаунт - " Кметство 57230 " с отправка към пощенския код на френския град Бич с население към 5000 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР