Закрита в края на март и пусната отново този вторник,

Закрита в края на март и пусната отново този вторник, ...

Facebook цензурира името на френски град, счете го за неприлично

Закрита в края на март и пусната отново този вторник, страницата на френския град Бич пострада от алгоритъма на , който счете името му за обидно, предава Франс прес.
На френски език името на града се изписва Bitche. Алгоритъмът на социалната мрежа явно го е объркал с обидната дума на английски език Bitch. На езика на Шекспир тя означава "кучка" и "Жена с леко поведение", уточнява .

Facebook блокира акаунта на Мадуро заради дезинформация за коронавируса Facebook блокира акаунта на Мадуро заради дезинформация за коронавируса
Facebook съобщи, че е блокирал профила на лидера на Венецуела за 30 дни, съобщи "А Нюз", цитиран от БГНЕС.  Николас Мадуро е нару...
"Facebook цензурира нашата страница +Ville de Bitche+ с мотива, че тя нарушава правилата на платформата", написа кметът на града Бенот Кифер. Той обжалва решението на социалната мрежа и във вторник тя бе отново качена и свободна за достъп от страна на потребителите.
От Facebook признаха за грешката и за неправилното разчитане на данните от страна на софтуера. Той автоматично банва думи и изрази с обидно съдържание. Инцидентът подложил на изпитание нервите на кмета на града, който на няколко пъти се обръщал към компанията да бъде възстановена страницата на града му. Докато била цензурирана, в ход бил пуснат понеутрален акаунт - "Кметство 57230" с отправка към пощенския код на френския град Бич с население около 5000 души.

Източник: actualno.com