Закрихме последното COVID-19 отделение и се молим да не се

...
Закрихме последното COVID-19 отделение и се молим да не се
Коментари Харесай

Пирогов закри и последното COVID отделение

" Закрихме последното COVID-19 поделение и се молим да не се постанова да го откриваме още веднъж ". Това оповестиха от най-голямата болница за незабавна помощ у нас УМБАЛСМ " Пирогов ".

От лечебното заведение припомнят, че в в разгара на Втората вълна през ноември предходната година " Пирогов` преструктурира Втора клиника по ортопедия и травматология в следващото COVID-19 поделение. Начело застана лекар Снежа Бахарова. ”Лице в лице с тази болест спасихме доста хора. Някой не успяхме, само че дадохме всичко, на което сме способни. Бяхме екип за образец ", сподели лекар Бахарова. Екиът й неуморно посреща най-тежките случаи от цялата страна.

По време на Третата вълна COVID-19 отделения в " Пирогов " стават 12 с общо 498 кревати. Отделно 4 реанимационни бранша се борят за живота на най-тежко болните.

”Благодаря на управлението на болничното заведение за цялостната поддръжка. Дано няма Четвърта вълна Но в случай че има, ние отново ще се оправим. Пироговци са огромни ”, сподели началникът на закритото поделение на деветия етаж в болничното заведение.

От " Пирогов " припомнят още, че преди първите случаи на COVID-19 в България болница " Пирогов " и Клиниката по вътрешни заболявания са готови и през март 2020-та година съумяват за часове да провеждат лечебната активност по този начин, че нито един нуждаещ се да не остане на прага на болничното заведение.

15 месеца по-късно от " Пирогов " не престават да одобряват тежко наранени от ковид и се надяват скоро да пристигна денят, в който останалите ни кревати за COVID-19 заболели ще наподобяват както тези на снимките

" Ваксините са обещанието, че няма да се наложи още веднъж да постъпим по този метод поради Алфа, Бета, Гама или Делта разновидността на ковид ", пишат от от лечебното заведение

”Пирогов ” ваксинира без почивен ден от 08:30 до 23:00 часа в делнични дни и до 17:30 в събота и неделя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР