Закриха къщата музей на наркобарона Пабло ЕскобарВластите в колумбийския град

...
Закриха къщата музей на наркобарона Пабло ЕскобарВластите в колумбийския град
Коментари Харесай

Закриха къщата музей на наркобарона Пабло Ескобар

Закриха къщата музей на наркобарона Пабло Ескобар
Властите в колумбийския град Меделин в четвъртък закриха къщата музей на наркобарона Пабло Ескобар, написа вестник "Еспектадор".

По данни на изданието решението за закриване е било взето от локалните управляващи след съвещания с Министерството на културата на Колумбия.

"Временното прекратяване на активността на това институция се базира на обстоятелството, че в него се пропагандира методът на живот на един от най-жестоките нарушители, предизвикали неизброими вреди на нашия град. Освен това къщата музей не дава отговор на регулациите, с които сходни места би трябвало да се съобразяват", разгласи секретарят по сигурността на Меделин Андрес Тобон.

Къщата музей на Ескобар се намира в източната част на града, няма тъкмо открито работно време и се посещава главно от задгранични туристи. В нея посетителите можеха да се срещнат с голям брой фотографии и сбирка от персонални движимости на наркобарона, измежду които и автентичен мотоциклет от филмите за Джеймс Бонд. Директор на къщата музей е по-възрастният брат и някогашен съизвършител на Пабло Ескобар - Роберто.

Пабло Ескобар остана в историята като един от най-свирепите нарушители на 20 век в целия свят. Босът на картела "Меделин" почина в престрелка с полицията през 1993 година. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР