Закопнял за любов пеещ кит, терапевтично прасе, лакоми кози, допринесли

...
Закопнял за любов пеещ кит, терапевтично прасе, лакоми кози, допринесли
Коментари Харесай

Най-странните животни през годината

Закопнял за обич пеещ кит, лечебно прасе, лакоми кози, съдействали за спасяването на библиотека от пожар, скакалци-нашественици са измежду животните, намерили почтено място в новините в Съединени американски щати през тази година, съобщи Ройтерс.
 прасе iStock/Getty Images
Терапевтичното прасе Лилу

Тревожни авиопасажери, пробвали безрезултатно да успокоят нервите си с коктейл или средства за подкрепяне на съня, през ноември получиха опция да тестват нов " лек " на интернационалното летище в Сан Франциско: лечебно прасе.

Петгодишната Лилу - представителка на породата Джулиана, към този момент е част от летищната " Опашата бригада ", която другояче се състои основно от лечебни кучета, чиято цел е да успокояват тревожни пасажери.

Издокарана с пилотска шапка, Лилу употребява лакираните си в яркочервено копитца и муцуната си, с цел да наглася мелодии на своята играчка-пиано. След като извърши лечебните си отговорности, прасенцето се завръща при стопанката си в апартамент в центъра на Сан Франциско.-->
 Козите могат да разграничават разнообразни човешки изражения и избират усмихнатите лица пред ядосаните физиономии ThinkStock/Getty Images
Кози, избавили библиотека от пожар

Ненаситно стадо кози получи самопризнание за спасяването на президентската библиотека " Роналд Рейгън " от разразилия се в Калифорния пожар през октомври. Рогатите създания се нагостиха с пет хектара елементарно запалими храсталаци, създавайки непристъпна за пламъците повърхност. Петстотинте наемни кози, измежду които екземпляри с имена като Винсент ван Гоут и Селена Гоутмес, обичат да похапват бурени и други инвазивни типове, подхранващи горски пожари, изясни стопанинът на стадото Скот Морис.

Изпълнявайки задачата си " всичко, което можеш да изядеш ", козите способстваха за опазването на скъпи библиотечни съкровища като парченце от Берлинската стена.
Нашествие на скакалци в Лас Вегас

Рояци скакалци , привлечени от ярките светлини, " нападнаха " Лас Вегас през юли.

Насекомите бяха толкоз " изобилни ", че бяха засечени от радара на Националната метеорологична работа. Миграцията им беше провокирана от по-влажната от нормалното зима и топлата пролет. Нашествието им принуди някои хотели да загасят светлините си и да работят в мрак.
 кит океан iStock/Getty Images
Закопнял за обич кит

Специалисти от Националната организация за океански и атмосферни проучвания (NOAA) оповестиха през юни, че за първи път са записали ария на един от най-редките китове на планетата от типа Японски (севернотихоокеански) кит.

Учените са употребявали закотвени акустични записващи устройства, с цел да уловят повтарящи се повици, изпълнени от мъжки образец от редкия тип. За интервал от осем години експертите са записали четири отличителни песни на пет места в югоизточната част на Берингово море край крайбрежията на Аляска.

Досега учените са записвали песни на други типове китове, измежду които Гърбати китове и Гренландски китове. Песен на Японски кит обаче се документира за първи път.

Специалистите преди са записали единствено обособени звуци, издавани от представители на редкия тип.

Японските китове издават разнообразни звуци, описвани като оръдейни залпове, пищене, чуруликане, охкане. Изследователите позволиха, че влагайки ги в ария, самотният мъжки образец евентуално е отправил любовен вик към партньорка.
 дебела котка / iStock/Getty Images
Кончината на Сърдитата котка

През май Съединени американски щати и светът се простиха с една от най-големите интернет звезди - Сърдитата котка, прочула се с намусеното си изражение. Писаната, същинското име на която беше Тардар Сос, ни гледаше ядосано от кориците на списания и телевизионни реклами. Гръмпи кет даже се снима в личен филм.

Косматата звезда с милиони фенове в обществените медии се спомина на 7-годишна възраст през май след прекарана зараза на пикочните пътища.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР