Законови промени, свързани с така наречения снус или никотинови торбички,

...
Законови промени, свързани с така наречения снус или никотинови торбички,
Коментари Харесай

МЗ и МВР готвят законови промени за никотиновите торбички

Законови промени, свързани с по този начин наречения снус или никотинови торбички, които са на мода при подрастващите, готвят Министерствата на опазването на здравето и вътрешните работи, съобщи пред Българска национална телевизия здравният министър Асен Меджидиев. Въпреки че е неразрешен за продажба на лица под 18 години, достъпът на младежите до него е доста елементарен. Снусът се състои от тютюн или никотин, и разнообразни добавки с разнородни усети. Още в края на юни предходната година Дарик радио сигнализира за заплахите от снуса. Той съдържа в пъти повече никотин от цигарите. Въпреки че не вреди на белите дробове, може да провокира рак на устната празнина и други рискови болести, предизвести тогава стоматологът доктор Симона Стефанова пред Дарик радио.

Заради зачестилата приложимост на снус измежду малолетните е основана работна група, подготвяща за законови промени, разяснява пред Българска национална телевизия здравният министър Асен Меджидиев.

Припомням, че снусът стана известен преди към година. В изявление за Дарик от преди 9 месеца възпитаници го дефинираха като комфортен и леснодостъпен.

Въпреки че е необятно публикуван измежду учениците, снусът е рисков за здравето, съобщи в изявление пред Дарик през юни минлата година доктор Симона Стефанова

Промените имат за цел да се ограничи продажбата на снус и други сходни произведения на малолетните.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР