Законопроектите, които приехме, бяха повече от приетите в предходни парламенти.

...
Законопроектите, които приехме, бяха повече от приетите в предходни парламенти.
Коментари Харесай

Румен Христов: Коалиция с БСП няма как да очаквате от ГЕРБ-СДС

Законопроектите, които приехме, бяха повече от признатите в предишни парламенти. Но не свършихме най-важното - не формирахме държавно управление. Разделението в обществото е доста огромно, постоянно би трябвало да има идентификация на политическите субекти, лявото и дясното не би трябвало да бъдат забравяни. Личностните спорове излязоха на напред във времето, това не води до положително. Видяхме, че могат да бъдат постигани безспорни болшинства, с тях да одобряваме закони също, тъй че, когато бъдат набелязани вярно целите, които касаят българските жители, е допустимо да се одобряват и по този начин законопроекти. Това сподели за Bulgaria ON AIR ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

" Срещата сред водачите е значимо нещо, да на разговора, само че не и на обединението. Коалиция с Българска социалистическа партия няма по какъв начин да очаквате от ГЕРБ-СДС. Демократите за мощна България, които са излязоха от Съюза на демократични сили, отиват в една нова групировка - едно ново ляво. Освободиха ни една хубава писта в дясното пространство, което ние ще уплътним ", сподели още Румен Христов.

" Утре ще се организира народен съвет и ще вземем решение. От диалозите, които имах с регионални структури, се появи, че ще имаме едно солидно болшинство да се явим в коалиция ГЕРБ-СДС. Нямам подозрение, че ще бъдем първа политическа мощ, въпросът е резултатът да е по-добър, с цел да можем да съставим държавно управление ", съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили.

По неговите думи обединението най-вероятно няма да бъде разширявана, само че " това не значи, че няма да намерим форма, под която да работим с сътрудници от Радикалдемократическа партия, Български земеделски народен съюз, тъй че несъмнено ще имаме ползотворна работа по време на изборите. "

" Виждаме, че имаме фрагментирани парламенти, влизат сред 6-7 обединения, мъчно се работи когато е фрагментиран Народното събрание. Двуполюсният модел, не чисто класическият, е по-устойчив, само че нашата системата допуска фрагментиран парламент. Това от една страна е зле за стабилността, от която България има потребност, въпреки това дава огромна представителност на всички, които гласоподават ", разяснява още Румен Христов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР