Законопроектът бе приет с уговорката за промени в рамките на

...
Законопроектът бе приет с уговорката за промени в рамките на
Коментари Харесай

Приеха на първо четене законопроект за държавен надзор на Лукойл

Законопроектът бе признат с ангажимента за промени в границите на две седмици до второто гласоподаване в комисията

Депутати от Комисията по стопанска система в Народното събрание желаеха държавен контрол на " Лукойл Нефтохим " - Бургас. Законопроектът беше гласуван на първо четене в комисията за отбрана на националната сигурност при изключителни условия като спиране на доставките или прекъсване на производството, оповестява.

Проектопредложението планува контрол над целия бранш " Петрол и петролни артикули ", който ще се реализира от търговски шеф, назначен от министъра на стопанската система при преценка на нуждата от консултативния съвет на министерството, изясни вносителят на законопроекта и ръководител на Комисията Мартин Димитров: " Става дума единствено за оперативно ръководство. Този търговски шеф се назначава за избран период - 6 месеца, като този период може да бъде продължен еднократно - отново за 6 месеца ".

Министърът на стопанската система Никола Стоянов поддържа предлагането: " Искам да подчертая, че (става дума) за принцип, не е съответно ориентирано към някоя компания. Смятаме, че рискът е дребен рискът да се случат такива събития и да използваме тази алтернатива. Въпреки това считам, че би трябвало да имаме инструментариума да реагираме в разнообразни обстановки ".

Остро несъгласие пристигна от Румен Гечев от Българска социалистическа партия, който видя риск за националния интерес:

" С това решение ние в действителност споделяме на притежателя - добър ден, благодаря ви за собствеността, ние ще я управляваме известно време, в случай че се наложи. Руската страна, без да е взела решение за другите страни, може да реши - вие влизате в нашата благосъстоятелност да я управлявате, ние ще ви спрем доставките на нефт ".

Законопроектът бе признат с ангажимента за промени в границите на две седмици до второто гласоподаване в комисията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР