Законопроект, забраняващ покриването на лицето на обществени места ще бъде

...
Законопроект, забраняващ покриването на лицето на обществени места ще бъде
Коментари Харесай

В Швейцария гласуват за забрана за бурките и забрадките

Законопроект, забраняващ покриването на лицето на публични места ще бъде гласуван на референдум в Швейцария в неделя. Ако бъде утвърдено, това предписание ще се ползва както за жителите на страната, по този начин и за чужденците в публичния превоз, административните здания, заведенията за хранене, магазините, стадионите и други места, налични за обществеността. Изключения са планувани за места за религиозно поклонение, както и за тези случаи, когато обещано лице е покрито по медицински аргументи, от съображения за сигурност и заради климатични условия, оповестява ТАСС.
Ако жителите поддържат законодателната самодейност, ще бъде неразрешено, носенето на бурка (широка тога с мрежа, покриваща лицето) и никаб (част от облеклото на мюсюлмански дами, покриваща лицето с стеснен процеп за очите) на обществени места. Инициативният комитет изхожда от предпоставката, че " скриването на лицето на публични места опонира на демократичния дух на общуване " в обществото.
 Холандия забрани бурките на публични места Холандия забрани бурките на публични места
Холандия забрани носенето на бурки в учебни заведения, в лечебни заведения, както и в публични здания, съобщи БГНЕС. Влизането на закона в действие беше п...
Той акцентира, че дамите, както и мъжете, в сходство с правилото за тъждество сред половете, имат право да не крият лицата си на публични места. В допълнение, съперниците на скриването на лицето имат вяра, че тяхната самодейност ще даде опция на швейцарските правоприлагащи органи да " по-решително се борят с нарушителите с маски ".
Правителството и множеството членове на Народното събрание се опълчиха на въвеждането на такава възбрана. Те имат вяра, че това е необичайност в Швейцария и " приказваме най-вече за туристи, които краткотрайно са на швейцарска територия ". В тази връзка държавното управление предложи да се отхвърли законодателната самодейност и вместо това да се одобри по-малко недопечен законопроект, препоръчан от него, който изисква жителите да разкриват лицата си единствено в случай че управляващите упорстват за това, с цел да открият самоличността им, предава БГНЕС.
Засега единствено два от 26-те и кантона и полукантона на Швейцария, Тичино и Санкт Гален, имат възбрана от локалните закони за скриване на лицето. В други 15 кантона и полукантона тази възбрана е годна единствено по време на демонстрации и спортни събития.
Според анкета, извършена в средата на януари по заповед на швейцарския оператор SSR, 56% от интервюираните са подготвени да гласоподават за възбраната. В същото време има изключително доста последователи на тази мярка измежду жителите, които поддържат десните политически сили.
 В Дания влиза в действие закон, който не разрешава бурките В Дания влиза в действие закон, който не разрешава бурките
В Дания влиза в действие закон за възбрана на облекло, което изцяло покрива лицето, в това число никаб и бурка. Текстът позволява покриване...
Споразумение за икономическо партньорство с Индонезия и законопроект за цифровата идентичност в интернет, предопределени да обезпечат сигурен достъп до онлайн услуги, също ще бъдат подложени на гласоподаване в Швейцария в неделя. Анкета от януари сподели, че 51% от швейцарците могат да гласоподават за съглашение с Индонезия, а 52% могат да гласоподават за сметка за цифрова идентичност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР