Законопроект за забрана на терапии за конверсия“ на мина в

...
Законопроект за забрана на терапии за конверсия“ на мина в
Коментари Харесай

В Канада се обсъжда закон за криминализиране на „терапиите за конверсия” на ЛГБТ

Законопроект за възбрана на „ лечения за преработка “ на мина в камарата на общините на Канада във вторник, победа за малцинственото държавно управление на Джъстин Трюдо, което се ангажира да приключи тази процедура, необятно обсъждана като нарушаване на човешките права.

Законодателите гласоподаваха с болшинство в поддръжка на законопроекта, макар че над половината от главната опозиционна Консервативна партия гласоподава срещу, макар поддръжката от нейното управление.

Сега текстът ще продължи към сената на Канада.

Министърът на правораздаването Дейвид Ламети написа в Туитър, че " в случай че бъде признат, # ЗаконC6 ще направи наказателните закони на Канада за най-прогресивните и всеобхватни в света ".
 Унгарският парламент одобри закона срещу хомосексуалността Унгарският парламент одобри закона срещу хомосексуалността
Парламентът на Унгария във вторник одобри закон, забраняващ „ популяризирането “ на хомосексуалността измежду малолетни, което...

Текстът дефинира конверсионната терапия като „ практики, лекуване или услуги, предопределени да трансформират половата ориентировка на индивида към хетеросексуална или полова еднаквост, съответстваща на техния пол при раждането, или да понижат нехетеросексуалното полово увлечение или полово държание “.

По целия свят тези упоменати конверсии са опитвани да се ползват посредством побой, обезчестяване, токов удар, наложително лекуване, затваряне, насилствена голота, вербално оскърбление и други актове на физическо, психическо и полово принуждение, твърди експертен отчет на самостоятелни специалисти до Организация на обединените нации.

Според скорошно публично изследване 47 000 канадски мъже, които се разпознават като част от група на полово малцинството, са били подложени на конверсионна терапия. Новият законопроект би забранил подлагането на малолетно лице на тази процедура, било в Канада или в чужбина.

Възрастен също няма да може да бъде подлаган на по този начин наречената конверсионна терапия срещу волята си и никой няма да има право да се възползва от нея или да я популяризира. Криминализирането на конверсионната терапия беше едно от главните обещания на Либералната партия за изборите през 2019 година Подобен законопроект беше импортиран през март 2020 година и макар поддръжката на множеството законодатели, той не съумя да бъде признат преди Народното събрание да бъде спрян за лятна отмора, защото пандемията на ковид завладя програмата на законодателите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР