Законопроект за отмяна на задължителното ваксиниране срещу COVID-19 за членовете

...
Законопроект за отмяна на задължителното ваксиниране срещу COVID-19 за членовете
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ иска отмяна на задължителната COVID ваксинация за военните

Законопроект за анулация на наложителното имунизиране против COVID-19 за членовете на американската войска и обезпечаване на близо 858 милиарда $ за национална защита беше признат от Камарата на представителите на американския Конгрес в четвъртък , едни от последните преди края на годината, заяви АП.

Законопроектът планува към 45 милиарда $ повече за отбранителни стратегии, в сравнение с президентът Джо Байдън изиска. За втора поредна година Конгресът доста надвиши настояването му, защото конгресмените се стремят да покачат военната конкурентоспособност на нацията с Китай и Русия.

Камарата одобри законопроекта с 350-80 гласа. Сега той отива в Сената, където се чака да бъде признат елементарно, а по-късно при президента, с цел да бъде подписан като закон.

За да завоюват двупартийна поддръжка за законопроекта, демократите се съгласиха с настояванията на републиканците да анулират условието военнослужещите да получат ваксина против COVID-19. Законопроектът подрежда на министъра на защитата Лойд Остин да анулира своя меморандум от август 2021 година, налагащ мандата. Само дни по-рано той изрази поддръжка за опазване на условието.

Конгресменът Адам Смит, от Демократическата партия, ръководител на Комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите, сподели на сътрудниците си, че решението за налагане на задължителна  имунизация е било вярното решение за това време.

" Това избави животи и даде убеденост, че нашите сили са допустимо най-готови за пандемията ", сподели Смит.

Но той сподели, че директивата изисква единствено първичната имунизация и до момента тази отбрана е изчезнала.

" Време е да актуализираме политиката ", сподели Смит.

Републиканците споделиха, че наложителната имунизация е навредиал на напъните за набиране и задържане на военните . Конгресменът Майк Роджърс сподели, че има намерение на идващия Конгрес да изследва кой е бил неподходящо обиден.

Повече от 8000 членове на дейната работа бяха уволнени заради неспазване на законна заповед, когато отхвърлиха имунизацията.

Военни водачи настояват, че от десетилетия на войските се е изисквало да получат до 17 ваксини, с цел да поддържат здравето на силите, изключително тези, ситуирани в чужбина. Ръководителите на службите настояват, че броят на бойците, които са поискали религиозни или други изключения от която и да е от тези наложителни ваксини преди пандемията от Коронавирус е бил нищожен.

Политизирането на имунизацията против COVID-19 обаче провокира вълна от молби за освобождение от войски. Близо 16 000 религиозни изключения са били или към момента са в развой на разглеждане, а единствено към 190 са утвърдени. Предоставени са също дребен брой краткотрайни и непрекъснати медицински изключения.

Въпреки че анулацията на мандата за ваксина против COVID-19 провокира доста внимание, тя заема един параграф от законопроект от 4408 страници.
 Въвеждат наложителна имунизация против COVID-19 в американската войска
Въвеждат наложителна имунизация против COVID-19 в американската войска

Очаква се това да стане най-късно през септември...

Законодателството за отбранителната политика е от решаващо значение за оформянето на бъдещето на армията. Той дефинира оптималния брой военнослужещи, упълномощени да бъдат в другите клонове на армията. Той позволява пари за съответни огромни оръжейни стратегии и открива възнаграждение и компенсации. Тазгодишният законопроект позволява пари за поддръжка на нарастване на заплатите от $4,6% за военни членове и цивилни служащи на Министерството на защитата.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер отбрани политиката на Пентагона за имунизиране против Коронавирус, само че сподели, че Байдън ще реши законопроекта в неговата целокупност.

" Това, което считаме, че се е случило тук, е, че републиканците в Конгреса са решили, че избират да се борят против здравето и благополучието на нашите войски, в сравнение с да ги пазят, сподели Жан-Пиер. Ние имаме вяра, че това е неточност. "

Припомняме, че през август предходната година стана ясно, че американското министерство на защитата възнамерява да вкара наложителна имунизация против COVID-19 за военните.

Президентът Джо Байдън тогава поддържа желанието на Пентагона да прибави имунизацията против ковид в листата със наложителните ваксини в армията.

Обявено бе, че се чака това да стане най-късно в средата на септември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР