Законопроект, който упълномощава филипинския министър на здравеопазването да издава на

...
Законопроект, който упълномощава филипинския министър на здравеопазването да издава на
Коментари Харесай

Със закон въвеждат ваксинационен паспорт във Филипините

Законопроект, който упълномощава филипинския министър на опазването на здравето да издава на имунизирани жители на страната , е импортиран в Сената, осведоми ТАСС. Инициативата включва основаването на документ, който ще служи като доказателство за довеждане докрай на цялостния курс на имунизация против ковид . Сенаторът Грейс По, която е основател на законопроекта, уточни, че той е „ предопределен за бъдещето “, защото упълномощава и ръководителя на Министерството на здравеопазването да издава паспорти на имунизираните за други инфекциозни болести, в случай че зародят.
" Идеята за имунизационни паспорти, дружно с бързото въвеждане на имунизации против ковид, неотдавна получи интернационална поддръжка. Страни като Дания, Гърция и Израел започнаха да подхващат стъпки в тази посока ", се показва в обяснителната записка към законопроекта. Според сенатора Министерството на здравеопазването поддържа самодейността. Този ход ще разреши на Междуведомствената работна група за зараждащи инфекциозни заболявания (IATF) да издаде правила и разпореждания по отношение на „ кои действия ще изискват паспорт за имунизация “. Те могат да включват интернационалните и вътрешни пътувания, достъп до бизнес заведения и други публични места .
 Сертификат за имунизация или имунизационен паспорт към този момент е реалност у нас Сертификат за имунизация или имунизационен паспорт към този момент е реалност у нас
Направиха проява на документа за имунизация за COVID-19 у нас, като първият показан пуиблично подобен документ е на здравният м...
" IATF също би трябвало да откри правила и разпореждания за признание на шест имунизационни паспорта, издадени от други страни ", се споделя в бележката. Паспортът на имунизираното лице обаче не може да се смята за годна персонална карта , акцентира законопроектът. Документът ще съдържа персоналната информация на нейния притежател, типа на имунизацията, датите на нейното въвеждане, лицето или институцията, която е прилагала лекарството, както и други данни, които могат да бъдат избрани, в случай че е належащо, от Министерството на здравеопазването или IATF.
„ Информацията, съдържаща се в паспорта за имунизация, би трябвало да бъде предпазена в сходство с използваното законодателство за дискретност на данните “, се споделя в законопроекта. Според документа, министърът на опазването на здравето ще издаде правила и разпореждания за валидността на паспорта. Ако самодейността бъде влезнала в действие, тогава съгласно закона всяко лице, което популяризира подправени паспорти за имунизация или ги фалшифицира, както и се пробва да употребява документ на друго лице, ще бъде санкционирано до 90 000 песо (1 873 долара). Междувременно, вредите, смяната или унищожаването на паспорта ще бъдат наказуеми с санкция до 60 000 песо (1 248 долара). Освен това и в двата случая нарушителят е изправен до 10 години затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР