Законопроект, който предвижда наказателна отговорност за унищожаване или повреждане на

...
Законопроект, който предвижда наказателна отговорност за унищожаване или повреждане на
Коментари Харесай

Русия ще преследва хората, които шарят руски паметници

Законопроект, който планува наказателна отговорност за заличаване или разваляне на монументи на съветски военни, в това число в чужбина, е квалифициран от съветското Министерство на защитата. Предложението на съветското министерство е в Наказателния кодекс да бъде направено допълнение към член 243, който да бъде „ Унищожаване или увреждане на знаците на военната популярност на Русия “.

Според предлагането за осъществяването на сходно закононарушение се постановат до три милиона рубли санкция, насилствен труд или отнемане от независимост до четири години. В случай, че закононарушението е осъществено от група лица с предварителна организация заради аргументи, свързани с омраза или ненавист, или потребление на принуждение, предлаганото наказване е санкция от 2 до 5 милиона рубли или отнемане от независимост за пет години.

Предвижда се също на лицата, взели участие в такова заличаване, разваляне или опозоряване, да им бъде неразрешено да влизат в Русия, а също така да се конфискуват техните активи в Русия и да им бъде наложена възбрана да правят покупко-продажби с имущество, както и вложения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР