Законодателният орган на Международния наказателен съд (МНС) осъди днес заплахите,

...
Законодателният орган на Международния наказателен съд (МНС) осъди днес заплахите,
Коментари Харесай

Съдът в Хага: Станахме обект на руски заплахи след заповедта за арест на Путин

Законодателният орган на Международния углавен съд (МНС) осъди през днешния ден " заканите ", идващи от Русия против членовете на МНС, откакто предишния петък издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин за военното закононарушение " депортиране на украински деца ", съобщи Франс прес.

 

Председателството на Асамблеята на страните членки, която сплотява 123-те страни членки на МНС, съобщи, че е имало закани против съда и оповестени ограничения против прокурора и съдиите, участващи в издаването на заповеди за арест поради обстановката в Украйна.
 
Русия разгласи в понеделник, че стартира наказателно следствие против прокурора и трима съдии от МНС след издаването от този съд на заповед за арест на съветския президент и неговия комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова.

 

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев, който сега е заместник-председател на съветския Съвет за сигурност и е привикнал да прави стряскащи изказвания, съгласно нидерландските медии, в същия ден е посъветвал в Телеграм съдиите от МНС да „ погледнат деликатно към небето “, имайки поради на вероятен съветски ракетен обстрел.

 

Законодателният орган на МНС в изказване осъди " опитите да се попречват интернационалните старания за търсене на отговорност за дейности, неразрешени от общото интернационално право ". Асамблеята също по този начин „ удостовери още веднъж цялостното си доверие в съда “.
 
Главният прокурор на МНС Карим Хан, който проверява вероятни военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени по време на съветската атака, почнала преди повече от година, сподели пред Агенция Франс Прес, че броят на хипотетичните депортации на украински деца в Русия или територии под неин надзор „ е достигнал хиляди “.

 

Според Киев повече от 16 000 украински деца са били депортирани в Русия след началото на съветската инвазия на 24 февруари 2022 година, доста от които са били настанени в институции и приемни домове, съобщи Българска телеграфна агенция. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР