Законодателна инициатива за нови санкции срещу газопровода Северен поток 2

...
Законодателна инициатива за нови санкции срещу газопровода Северен поток 2
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ одобри инициатива за нови санкции срещу Северен поток 2

Законодателна самодейност за нови наказания против газопровода " Северен поток 2 " беше призната от Камарата на представителите на Съединени американски щати (долната камара на Конгреса) като част от бюджета за защита за идната финансова година (започваща в страната на 1 октомври). Това стана ясно от излъчването на съвещанието от C-SPAN.

Включването на тази самодейност като изменение в проектобюджета за защита беше подкрепено от законодателите единомислещо по-рано тази седмица. След гласоподаване долната камара утвърди самия проектобюджет.

Автор на промените е републиканецът Майкъл Маккол (от щата Тексас). Инициативата планува, че не по-късно от 15 дни след влизането ѝ в действие в границите на бюджета за защита, президентът на Съединени американски щати би трябвало да наложи ограничавания във връзка с организации и лица, " виновни за планирането, строителството и употребата " на газопровода. Попадането в листата със наказания значи заледяване на активи в Съединени американски щати и възбрана за американски жители или компании да вършат бизнес с фигуриращите в листата. Ограничителните ограничения включват също възбрана за влизане на територията на Съединени американски щати, отвод за издаване на визи и отменяне на годни визи за лица, свързани с плана.

Освен това, в границите на бюджета за защита, беше призната самодейност, която задължава американския министър на защитата и държавния секретар на Съединени американски щати да показват на конгресмените отчет, описващ финансовите изгоди, които Русия ще получи от стартирането на газопровода, както и разбор какви опасности за сигурността крие завършването на строителството на " Северен поток 2 " за Украйна, европейските съдружници и НАТО.

Одобряването на бюджета за защита от Камарата на представителите не значи автоматизирано влизане в действие на всички начинания, импортирани в него. Своя версия на проектобюджета за защита, която се разграничава от тази, призната в долната камара, към момента би трябвало да утвърди Сенатът на Съединени американски щати. След това ще бъде свикана комисия, която да съгласува детайлите на двата плана. И двете камари още веднъж ще би трябвало да гласоподават за контрактувания документ, след което той ще бъде изпратен на президента за автограф. Целият този развой нормално продължава до есента - началото на зимата.

Съединени американски щати и Германия реализираха съглашение за " Северен поток 2 " на 21 юли. По-конкретно Вашингтон призна, че глобите няма да спрат осъществяването на плана, а Берлин даде обещание да изисква удължение на преноса на съветски газ през територията на Украйна. В същото време американските управляващи си резервираха правото да подхващат дейности при положение, че Русия употребява енергетиката като геополитическо оръжие в Европа и експанзия във връзка с Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР