„Законът за здравето казва, че трябва да бъдат безплатни мерките,

...
„Законът за здравето казва, че трябва да бъдат безплатни мерките,
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Мерките, свързани с епидемичната обстановка, трябва да бъдат безплатни

„ Законът за здравето споделя, че би трябвало да бъдат безвъзмездни ограниченията, които са свързани с епидемиологичната конюнктура и те би трябвало да бъдат поети от бюджета. Хората би трябвало да могат да се възползват тези по този начин наречени безвъзмездни антигенни проби, които на процедура са пропуск, с цел да отидат на работа “, съобщи омбудсманът Диана Ковачева в ефира на bTV.

Според нея заповедта за въвеждането на зелен документ е влезнала в действие в доста къс период без предварителна организация, която да даде опция на хората да реагират и да се приготвят.

„ По тази причина и през вчерашния ден и през днешния ден видяхме опашки от лекари, които чакаха, с цел да стигнат до лечебните заведения и да работят, опашки от хора, които въобще не можаха да влязат на работните си места “, разяснява омбудсманът.

„ Това докара до съществено усложнение за упражняването на право на труд, на достъп до работно място и аргументи в действителност безпорядък “, уточни Диана Ковачева. Според нея несъмнено има потребност от време, с цел да бъде въведена сходна мярка. По думите й тя е несправедлива във връзка с избрани категории преболедували лица.

„ Става въпрос за хората, които са преболедували Коронавирус имат антитела, само че не могат да получат никакъв документ – нито на европейско равнище, нито на национално. Преболедувалите, които не са открили на време или са открили по-късно, че имат антитела, в действителност са в доста неизгодна позиция, тъй като персоналните лекари отхвърлят да ги имунизират “, означи Диана Ковачева.

Според нея те са жертва на неравно отнасяне, дискриминация и незаслужено отношение. По думите й друга категория хора, които са доста съществено дискриминирани, това са хората с хронични болести, с автоимунни болести и тежки алергии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР