Законът за националната сигурност на Хонконг, приет днес от китайския

...
Законът за националната сигурност на Хонконг, приет днес от китайския
Коментари Харесай

ЕС осъжда закона за националната сигурност на Хонконг

Законът за националната сигурност на Хонконг, признат през днешния ден от китайския парламент, подкопава самостоятелността на района и визира независимостта на правораздаването.

Осъждаме това решение, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел след днешната видеоконференция ЕС-Южна Корея.

Този закон не е в сходство с интернационалните отговорности на Китай и поражда дълбока угриженост, добави ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Китайският парламент утвърди противоречивия закон за националната сигурност, настояват хонконгски медии

Предупредили сме Пекин за вероятните тежки последствия за интернационалния облик на Китай, а и във връзка с стопанската система, уточни тя. Ще обмислим деликатно по какъв начин да отговорим, добави Фон дер Лайен.

Важно е Съединени американски щати да възобновят политическия разговор със Северна Корея, подготвени сме да се включим по-тясно в напъните за реализиране на спокойно решение, уточни Мишел. Той съобщи, че Европейски Съюз е за цялостно и необратимо преустановяване на севернокорейската нуклеарна стратегия, на развиването на други оръжия за всеобщо поразяване и на ракетните стратегии. Изразихме дълбока паника от повишеното напрежение на Корейския полуостров, призовахме да се работи за решение, което да обезпечи повече непоклатимост и сигурност, добави Мишел.

Председателят на Европейския съвет съобщи, че Европейски Съюз желае да бъде мощен състезател в Азия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР