Законът за горивата предизвика бизнес и политически войни. В крайна

...
Законът за горивата предизвика бизнес и политически войни. В крайна
Коментари Харесай

Делчев: Проблемът със закона за горивата е икономически, не личен

Законът за горивата провокира бизнес и политически войни. В последна сметка депутатите взеха решение да отсрочат влизането му в действие с шест месеца. Изпълнителният шеф на Българска петролна и газова асоциация (БПГА) Андрей Делчев съобщи, че персонално той не е чул сходно решение, а е прочел тази информация в медиите.
„ Присъствах на съвещанието на комисията и по предложение на Валентин Николов от ГЕРБ би трябвало да се сътвори работна група и импортираният законопроект не може да се разяснява, защото министърът отсъстваше. След това си тръгнахме и оттова нататък не съм видял друго публично известие, което да споделя нещо друго. Очевидно по-късно е проявена някаква гъвкавост”, разяснява Делчев пред bTV.
Преди седмица Кирил Домусчиев съобщи, че законът е писан под диктовката на Валентин Златев и е в ущърб на КРИБ.
„ Много ни озадачи неговата позиция и персонифицирането на казуса. Той е стопански и политически, само че никога не е персонален. Много разновидности на закона бяха писани в продължение на години. Идеята, че някой от петролната асоциация е седял и диктувал текста е невярна”, съобщи Делчев.
На въпрос за какво БПГА напусна КРИБ, той изясни, че години наред асоциацията е била предан неин член, само че когато се е обсъждало предлагането за закона никой не ги е уведомил и то е било импортирано зад тила им.
Относно това по какъв начин законът ще пребори сивата стопанска система, Делчев изясни, че има незаконни бензиностанции, където се „ кешира” незаконното гориво, което влиза в страната. По думите му със закона се цели да се извадят на ярко играчите на пазара.
„ Проблем е, че не е ясно кой тъкмо прави търговията в този бизнес, а огромна част от играчите се крият зад измислени компании. Няма условия и всеки с 2 лева капитал може да отвори бензиностанция. Тъй като този бизнес е доста атрактивен от позиция на спестяването на налози, е извънредно елементарно с невисок капитал да отвориш фирма”, разясни изпълнителният шеф на БПГА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР