Законът следва морала, още от римското право. Това знам аз

...
Законът следва морала, още от римското право. Това знам аз
Коментари Харесай

Българката и нейния глас срещу насилието

" Законът следва морала, още от римското право. Това знам аз като правист. И това да се приказва за казуса е предпоставката за законодателни промени ",   споделя Миленита и добавя: " А колкото нецивилизовано и назадничаво е да си принудител, толкоз нецивилизовано и назадничаво е да си жертва и да търпиш това. Казвам го с тежестта на персоналното ми минало в това ".

Според Надежда Дерменджиева от това право е извоювано с доста старания през годините. " Доживях да чуя политици, които да кажат - да, всички сме съучастници в това закононарушение, тъй като не сме взели ограничения по-рано. За 20 години шествия, начинания, диалози с политици, най-сетне узряхме като общество да излезем на улиците десетки хиляди хора. Финансирали сме 300 организации и деятели. Това е триумфът на едно мощно женско придвижване " - споделя Надежда, чиято персонална вяра за смяна за първи път е по-голяма.

Промените в закона за отбрана от домашно принуждение плануват да се пазят и лица, които се намират в интимна връзка или са били в интимна връзка. " Тоест, не е нужно да си в брак, с цел да си предпазен от този закон. Подаваш сигнал, може да се издаде ограничаваща заповед, а полицията да влезе в пълномощията си " - изяснява Надежда.

В подкаста звучи и която споделя за подтекста на насилието в Стара Загора и споделя за скрити чатове, в които се споделят и други случаи на оскърбление над дами.

В подкаста се разяснява и Историята е споделена обществено в подкаста на спечелилия в Big Brother Тото и неговата аудитория. Дерменджиева разяснява: " Като по учебник - имаме принудител, който се хвали - Тити. Имаме и симпатизант на насилника - Тото, който му пляска и му се смее. Имаме и публиката, която също се смее. Мисля че и извинението и на двамата е супер куцо. Те би трябвало да понесат отговорност и наказване. Тези хора и тяхната популярност би трябвало да изтекат в канала. Това е непоносимо ".

Шествие в София в поддръжка на дамите и против насилието:Вижте повече по тематиката в уеб страницата на  

Приложение в помощ на дамите жертви на принуждение може да свалите от 

Снимки: Стопкадър от митинга, колаж: Петя Александрова, Dir.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg