Законът „Магнитски“, по силата на който САЩ наложиха санкции на

...
Законът „Магнитски“, по силата на който САЩ наложиха санкции на
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ ще ударят и банките, където са парите на Божков и Пеевски


Законът „ Магнитски “, по силата на който Съединени американски щати постановиха наказания на предприемачи и някогашни политици у нас, работи като домино и ще засегне освен лица и компании, само че и банките, в които глобените държат парите си. Това описа пред Българска национална телевизия журналистът от Чигато Симеон Гаспаров, който от години отразява политическата сиутация в Съединени американски щати.

По думите му той обгръща освен хората към кръга на тримата и техните близки и сътрудници, само че доста тежко ще засегне и банките, които държат техните пари.

" Защото в случай че някоя от тези банки си разреши да им даде тези пари, тази банка ще бъде глобена от финансовото министерство на Съединени американски щати три пъти повече от парите, които те са вложили в тяхната банка. Например, в случай че аз съм вложил 1 милион $, банката ще би трябвало да заплати 3 милиона, а също по този начин ще ѝ бъде неразрешено да прави каквито и да е банкови интервенции ", изясни Гаспаров пред Българска национална телевизия.

Според него освен в Съединени американски щати, на всички места по света нито една банкова институция към този момент няма да посмее да трансферира или да придвижи каквато и да е парична сума, тъй като тя мигновено попада в черния лист.

" Аз мисля, четези наказания дават зелена светлина на българските институции да не се тормозят, а да работят. Има закони, има европейска Конституция, има българска Конституция. Затова ги има тези закони, с цел да се работи по тях ", сподели журналистът.

По думите му единственият метод да паднат тези наказания, е в случай че прокуратурата се задейства и има правосъдно дело, с транспарантен развой и там да се реши от кое място са влезнали тези пари и по какъв начин ще се върнат.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР