Законът категорично забранява в болница да се отваря заведение със

...
Законът категорично забранява в болница да се отваря заведение със
Коментари Харесай

Мирослав Ненков: Проблемът с болниците е системен

Законът изрично не разрешава в болница да се отваря заведение със същия обект на активност. Не може в една болница да има кардиология и да се отвори още една. Това съобщи Мирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 година в град София. Завършил е... към профила - някогашен зам.-министър на опазването на здравето в утринния блок на Нова телевизия.

"Такива частни медицински заведения работят като доболнични заведения и получават по-големите финансирания, като оставят на огромната държавна болница трохи ", добави той.

Припомняме, че през миналата седмица Прокуратурата проверява десетки лечебни заведения. Договорите на лечебните заведения бяха оценени и се откри, че най-честата скица е една и съща здравна активност да се изпълнявала от общинско и частно лечебно заведение, делящи една територия. Финансовите нарушавания са осъществявани от 2010 година насам.

"Проблемът с лечебните заведения е систематичен. Това е все едно да пристигна някой у вас да живее и да ви заплаща 1,50 лева наем, а вие да му плащате ток, вода и така нататък Никой не би го позволил ", разяснява някогашният зам.-министър на опазването на здравето.

"Някой министър е дал позволение за активност вътре в лечебните заведения ", разкри Ненков.

"Шефът на „ Пирогов “ проф. Балтов приключи такива практики, въпреки че беше подложен на публичен напън ", сподели още някогашният зам.-министър на опазването на здравето.

"Дано да излезе нещо от следствието на прокуратурата, оптимист съм ", приключи Мирослав Ненкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР