Закона за домашното насилие претърпя промени с цел по-ефективна защита

...
Закона за домашното насилие претърпя промени с цел по-ефективна защита
Коментари Харесай

Експертът Камелия Димитрова: В малките населени места този проблем все по-често присъства

Закона за домашното принуждение претърпя промени за по-ефективна отбрана на жертвите. За страдание обаче се оказва, че за дребните обитаеми места и общности законовата рамка не дефинира публичните настройки и държания. Рисковите райони коментира Камелия Димитрова, създател и изпълнителен шеф на Фондация " Дигнита ", в студиото на NOVA NEWS.

" В тези дребни обитаеми места, изключително и в сегрегирани ромски общности, този проблем доста по-малко се разпознава, до момента в който в същото време ми се коства, че още по-често и по-зловещо участва ", съобщи Димитрова. Според нея е належащо да се разпознава какви са конкретиките в дребните обитаеми места: " Те са по-различни, става въпрос за по-патриархални общности, по този начин наречените " домодерни общества ", които по принцип по-малко разпознават проблемите на принуждение на дами, трафик, полова експлуатация, домашно принуждение и са по-склонни да ги позволен като нещо безусловно обикновено ".

По думите ѝ причина за тези феномени е " една доста по-съществена дискриминация спрямо жените и девойките ". " От тази дискриминация се поражда икономическа взаимозависимост към колегата и към фамилията на колегата. Ако вземем столицата като съпоставяне, въпреки всичко просветителните степени на дамите са доста по-високи - имат лична кариера, личен бизнес. В дребните обитаеми места и съответно изследвани сегрегирани ромски общности момичетата отпадат рано от просветителната система, преди да добият образователна квалификация ", добави тя.

Според Димитрова упованията към девойките в патриархалните общества са доста по-високи, до момента в който престижа на мъжете и момчетата е " даденост и безспорен ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР