Закон се пази и с оръжие - при самозащита, бягство,

...
Закон се пази и с оръжие - при самозащита, бягство,
Коментари Харесай

Бивш шеф на полицията за униформения, убил 18-годишен: Закон се пази и с оръжие

„ Закон се пази и с оръжие - при самоотбрана, бягство, опит да спре причинител на тежко закононарушение. Грабежът е тежко закононарушение. Този, който бяга не се подчинява на полицейско разпореждане. Произведени са предупредителни изстрели, а той не престава да бяга.Полицаят взима решение сред 3 и 5 секунди, вади револвера и го прострелва. Не е желал да го убие, а да го възпре “. Това сподели ген. Васил Василев, някогашен шеф на „ Национална полиция “.

По думите му служителят на реда е бил с настройката, че причинителят на грабежа не престава да бяга и ще използва всичко, с цел да се отбрани – допустимо е да отвлече човек или да направи друго закононарушение. 

Според ген. Василев служителите на Министерство на вътрешните работи би трябвало да спрат да носят пистолет „ Макаров “ и да се въоръжат с полицейски револвер. 

„ Всичко зависи от това къде е попаднал патронът, в случай че е в рамото, крайници няма да почине. Макаровият е тежък армейски револвер с тежък патрон и дава по-големи провали. Той не е загладен за полицейска работа. Стоп патронът си е претърпял времето “, добави той в ефира на bTV.

Той разяснява и информацията, съгласно която служителят на реда е стрелял с персонално оръжие. 

„ За да има втори револвер, има позволение. Това му дава право да съхранява, носи и използва оръжието. Пак следствието и прокуратурата ще каже правомерно ли го е носил. Трябва да се направи разбор и да се види той инструктиран ли е, когато е тръгнал на акция, проверявано ли му е оръжието “, сподели някогашният шеф на полицията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg