Закътано из дебрите на френския замък Château Miraval, се простира

...
Закътано из дебрите на френския замък Château Miraval, се простира
Коментари Харесай

Брад Пит съживи легендарно звукозаписно студио - дом на песните на AC/DC, Pink Floyd и Sting

Закътано из дебрите на френския палат Château Miraval, се простира остаряло звукозаписно студио. Мястото е именито, защото в него свои песни в миналото са записвали реализатори като AC/DC, Wham!, Muse, Pink Floyd и Sting. От съвсем две десетилетия то не е употребявано. Или най-малко не беше - до момента.

Студиото " Миравал " още веднъж отвари порти с изцяло актуализирана визия и с най-модерното съоръжение. А отговорникът за това е не какъв да е, а Брад Пит.

Холивудският артист дружно с младия френски продуцент Деймиън Кинтар възвърнаха звукозаписното студио във френското имение благосъстоятелност на Пит. То е издигнато през 1977 година от композитора Жак Лусие, а през годините е било хазаин на музикални сесии, в които са се записвали песни като " The Wall " на Pink Floyd и " Careless Whisper " на WHAM.

Част от истинското съоръжение е непокътнато, само че Пит и Кинтард са добавили и чисто нови технологии и функционалности. На двамата им е лишило по-малко от година, с цел да завършат обновяването.

Съоръжението е в действителност впечатляващо. Контролната зала е под формата на доста огромен пулт, напомнящ за истински галактически транспортен съд, от който се вижда звукозаписното студио, украсено с истински каменни стени.

Преди всичко Дамиен Кинтард се е постарал да подчертае културното завещание на мястото, като е запазил аналоговите технологии, които се сливат с модерното съоръжение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР