Закъснялото внасяне на документите за свикване на извънредно изборно общо

...
Закъснялото внасяне на документите за свикване на извънредно изборно общо
Коментари Харесай

Волейболната опозиция съзря манипулация на Данчо Лазаров

Закъснялото внасяне на документите за привикване на изключително изборно общо заседание на волейболната федерация (БФВ) е добре обмислен ход от страна на дългогодишния президент Данчо Лазаров. Така считат представителите на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Любомир Ганев за нов началник.

Вчера опозицията даде нарочна конференция в София, откакто ден по-рано от БФВ оповестиха, че " незабавно след правене на всички нужни документи " в Търговския указател е подадено заявление за привикване на общо заседание на 16 януари, каквото решение беше взето на съвещание от УС миналия четвъртък (12 декември). Тепърва обаче следва Агенцията по вписванията да се произнесе и вероятно да разгласява съобщение.

" Внимателно бяха подбрани периодите на това регистриране, тъй че процедурно да не е налице нужното време за привикване и да може това изборно общо заседание да бъде обжалвано от всяка заинтересувана страна - разяснява Давид Давидов от управлението на " Левски ". - Беше импортирано на точната дата, тъй че да не може да се случи по метода, по който бяхме го поискали. По метода, по който 51 клуба бяха декларирали своето предпочитание. По метода, по който УС взе решението. "

Ганев изрази като хипотетична причина за протакането крайния период от ММС за прелицензиране на спортните клубове. Той изтича на 18.01.2020 година, а по всичко наподобява, че общото изборно заседание няма да е преди този момент.

" Идеята ни да организираме събранието на 16-и беше тъкмо тази - да дадем опция на всички клубове, които към днешна дата членуват в БФВ, да си изкажат мнението. Защото по-късно може да вземат участие единствено прелицензираните, които към предишния ден бяха по-малко от 60. Знаем, че клубовете, които би трябвало да гласоподават за опазване на остарелия метод на ръководство, са предизвестени от дълго време за прелицензирането ", изясни Ганев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР