Закъсняла призовка отложи старта на делото срещу Петър Маринашки, шофьорът

Закъсняла призовка отложи старта на делото срещу Петър Маринашки, шофьорът ...

Фалстарт на делото за зверската катастрофа до Кадиево заради...


Закъсняла призовка отложи старта на делото срещу Петър Маринашки, шофьорът на БМВ-то ковчег, в което през ноември до Кадиево загинаха двама тийнейджъри - Тодор Бараков и Виктор Василев.В съдебната зала се яви самият Маринашки със своя защитник адв. Йордан Давчев. Стана ясно, че едва вчера е получил призовка и бе отправено искане за отлагане на старта на делото за друга дата. Съдът се съгласи с това искане, тъй като ако се даде ход на делото сега, това би означавало нарушаване на правата на Маринашки, който трябва да е призован редовно 7 дни преди заседанието.

В залата присъстваха близки и роднини на загиналите момчета Тошко и Виктор. На протест преди това те се обявиха за справедлив процес и за максимално тежка присъда за Маринашки, който шофирал колата ковчег.

"Това не е инцидент. Това е убийство и то умишлено. Няма как да се нарече по друг начин след като се качваш да караш надрусан и хвърчиш с превишена скорост", коментираха протестиращи.

Самият Петър Маринашки запази мълчание. В залата бяха още и двете оцелели след зверското меле момчета. Те твърдят, че не помнят нищо от случилото се, а според адвокатите на почернените семейства те са най-ценните свидетели.

Източник: marica.bg