„Захарчетата в държавния бюджет бяха поднесени преди изборите – 10%

...
„Захарчетата в държавния бюджет бяха поднесени преди изборите – 10%
Коментари Харесай

Захарчетата в бюджета бяха поднесени преди изборите, горчивият хап - след

„ Захарчетата в държавния бюджет бяха поднесени преди изборите – 10% нарастване на приходите в бюджетната сфера, увеличение на пенсиите. Горчивият хап беше споделен след изборите – като първия ден болнични да не се заплаща “. Това сподели пред БНР доцент Петър Чолаков от Института за обществата и знанието в Българска академия на науките. Според него е цинично „ една партия, която се е замесила в Апартаментгейт, в абсурда с къщите за тъщи, да приказва за това, че би трябвало да се вкарат промени във връзка с здравното обезпечаване в България, с цел да се пресечели подправените болнични, тъй като имало хора, които злоупотребявали с парите на всички “.

Доц. Чолаков съобщи, че в доста развити демокрации по света доста по-малки от тези кавги биха довели до предварителното преустановяване на живота на изпълнителната власт. Той показа, че не би се изненадал, в случай че ръководещите изкарат цялостен мандат. Друго, което не би го изненадало, е „ да се смени плочата за болничните и за тяхното погашение “.

„ В страна, в която имаме все по-голяма цензура в областта на медиите, в която процедурата за избор на основен прокурор породи доста рецензии измежду уважавани адвокати, това значи, че опцията да се чува особеното мнение понижава с всеки минал ден “, сподели още политологът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР