Загубите в жива сила и техника, които инкасираха руските окупатори,

...
Загубите в жива сила и техника, които инкасираха руските окупатори,
Коментари Харесай

Разгромът на руските агресори до Белогоровка е с колосални измерения - убити и ранени са над 400 орки

Загубите в жива мощ и техника, които инкасираха съветските окупатори, опитващи се да преминат през р. Северский Донец в Луганска област, са едни от най-големите от началото на войната. Те пораждат в Русия чувство за злополука.

Това написа в изчерпателен материал на в. " Ню Йорк Таймс ". По оценки, учредени на открити източници, в хода на тази провалена съветска интервенция са били убити и ранени над 400 съветски военнопрестъпници.

Изданието отбелязва, че на 11 май съветското командване е изпратило 550 военнослужещи от 74-та мотострелкова бригада на 41-ва общовойскова войска да форсира река Северски Донец в региона на Белогоровка, Луганска област. Целта на интервенцията била да бъдат обкръжени украинските сили покрай селището Рубежное.

Руските агресори са били ударени с мощен огън на украинската артилерия (вкл. американски тежки гаубици М 777), унищожени са няколко понтонни моста, доста персонален състав и бойна техника.

Институтът за проучване на войната във Вашингтон отбелязва в собствен разбор, че са били убити ии ранени 485 съветски окупатори, а 80 единици бойна техника са унищожени.

Става все по-очевидно, написа " Ню Йорк Таймс ", че осъзнаването на злополуката на Русия в Украйна ще стартира да се демонстрира даже в строго следените от Кремъл съветски медии. Както и поради това, че съветски военни блогери също започнаха да дават данни за цялостното крушение на съветската войска в Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР