Загрижени сме, защото виждаме, че бъдещият ни растеж е поставен

...
Загрижени сме, защото виждаме, че бъдещият ни растеж е поставен
Коментари Харесай

Производител на боеприпаси в Норвегия не може да работи, защото център за данни на TikTok в близост използва цялото електричество

Загрижени сме, тъй като виждаме, че бъдещият ни напредък е подложен под въпрос от съхранението на видеоклипове на котки

Емил Василев преди 8 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 17:54 | 25.03.2023

ДНК от косата на Бетовен разкри огромна изненада съвсем 200 години по-късно

IT НовиниДаниел Десподов - 17:02 | 26.03.2023

Руснаци благодарение на невронна мрежа генерират изображения на тематика „ Ако Илън Мъск се бе родил в Съюз на съветските социалистически републики “

IT НовиниДаниел Маринов - 19:52 | 25.03.2023

Най-големият търговски мотор проработи с атомна примес за първи път в историята

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

TikTok постоянно попада в заглавията на вестниците поради изказванията, че данните на потребителите ѝ се споделят с китайското държавно управление, само че наподобява, че компанията оказва и непреднамерено (или може би целенасочено) влияние върху един от най-големите производители на муниции в Европа.

Nammo, производител на муниции, съсобственост на норвежкото държавно управление и финландска държавна отбранителна компания не може да посрещне възходящото търсене на своите артилерийски снаряди, защото локален център за данни, чийто главен клиент е TikTok, употребява цялото електричество в района, което попречва плануваното разширение на фабриката на Nammo.

Обезпокоени сме, тъй като виждаме, че бъдещият ни напредък е подложен под въпрос от съхранението на видеоклипове на котки.

казва Мортен Брандцег, основен изпълнителен шеф на Nammo, пред Financial Times

Брандцег съобщи, че търсенето на артилерийски снаряди на компанията е скочило до 15 пъти повече от нормалното, което е резултат от войната в Украйна. Той съобщи, че страната желае да усили дневния брой на снарядите, които създава от 6000 на 65 000 с цел да помогне на Въоражените сили на Украйна да защитят територията си.

Местната енергийна компания „ Elvia “ съобщи, че мрежата няма свободен потенциал, защото работи на правилото „ пръв пристигнал, пръв обслужен “, и го е дала обещание на центъра за данни на TikTok. Брандцег счита, че държавните управления би трябвало да дават приоритет на електрическата енергия за избрани промишлености.

Критичната промишленост би трябвало да има достъп до сила. Не считам, че това е еднократен случай, а наклонност за бъдещето.

добави той

Фактът, че Китай в никакъв случай не е осъждал обществено нахлуването на Русия в Украйна, а водачът Си Дзинпин неотдавна се срещна с Владимир Путин в Москва, с цел да затвърди връзките сред двете страни, повдигна въпроси дали това не е било несъзнателно от страна на TikTok.

Няма да изключа, че не е чисто съвпадане, че тази активност е близка до компания обвързвана с защитата. Не мога да го изключа.

сподели още Брандтцег

Има проекти за още центрове за данни на TikTok в Норвегия, защото страната предлага евтина електрическа енергия и леден климат за понижаване на разноските за изстудяване. До ноември тази година компанията възнамерява да построи най-големия център за данни в Норвегия с потенциал до 150 MW. Съоръжението (на фотографията по-горе) ще се зарежда напълно с възобновима сила, най-вече от водноелектрически централи.

Март беше сложен месец за TikTok в Съединени американски щати. Белият дом поддържа законопроект на Сената, който ще даде опция на страната да забрани TikTok – нещо, което администрацията на Байдън заплаши да направи, в случай че компанията ByteDance не продаде TikTok на компания отвън Китай.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР