Заговорът за спиране на Брекзит без споразумение на всяка цена

...
Заговорът за спиране на Брекзит без споразумение на всяка цена
Коментари Харесай

The Independent: Финансовият министър може да провали плановете на Борис Джонсън за Брекзит

Заговорът за прекъсване на Брекзит без съглашение непременно от група депутати от Тори, ръководена от финансовия министър Филип Хамънд, би могъл да отстрани възможностите на тактиката за Брекзит на Борис Джонсън, преди той даже да влезе в служба.

Финансовият министър застана отпред на неофициалната група от към 30 депутати, които разискват парламентарните маневри, с цел да подсигуряват, че долната камара ще има опция да блокира излаз от Европейски Съюз без договорка през октомври. Става ясно, че един от разновидностите е да провокира гласоподаване преди лятната почивка, дали да се насрочи един ден през есента - преди крайния период за Брекзит – 31 октомври, когато депутатите ще управляват процедурите на Народното събрание, с цел да сложат спирачка в последната минута, в случай че новият министър председател реши да изведе Англия без договорка.

Един от депутатите сподели, че някои министри считат, че процесът ще докара до втори референдум. Не е ясно по какъв начин може да бъде планувано гласоподаване преди началото на лятната почивка на общините от 25 юли. Ако се окаже допустимо, есенната дата за вдишване на надзор от страна на депутатите може да бъде налице, преди новият министър председател да встъпи в служба на 24 юли.

Новините за образуваната група се появиха, откакто 70 членове на обособената група от народни представители от Тори предизвестиха Джонсън и неговия противник Джеръми Хънт да не употребяват отлагането на парламентарните съвещания, известно като пророгация, като средство за обезпечаване на Брекзит без договорка. А някогашният министър председател сър Джон Майор разкри, че ще гласоподава за Хънт като правоприемник на Тереза Мей, тъй като той не може да поддържа някой, който „ е подвел страната” на референдума през 2016 година Хамънд не крие опасенията си, че отдръпването без договорка ще навреди съществено на стопанската система на Обединеното кралство и се схваща, че той желае да подсигурява, че на депутатите няма да бъде отказана опция да я предотвратят посредством парламентарни процедури или прекъсване на активността на Народното събрание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР